Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:46 | 21/12/2014

 

Επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64D Apache (Longbow) παρέλαβε η Αίγυπτος από τις ΗΠΑ. Συνολικά παραδόθηκαν 10 ελικόπτερα του τύπου, τα οποία δεν είχαν, έως τώρα, παραδοθεί, λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων στην μεγάλη αυτή χώρα της Μέσης Ανατολής.

Τώρα όμως που η Αίγυπτος αντιμετωπίζει την απειλή των τζιχαντιστών, τόσο εντός συνόρων, στο Σινά, όσο και περιφερειακά, στο Σουδάν και τη Λιβύη, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να τα παραδώσουν. Με τον τρόπο αυτό ο Αιγυπτιακός στρατός αυξάνει δραματικά την δύναμή πυρός του στις ειδικές επιχειρήσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών τρομοκρατών. H Αίγυπτος διέθετε 36 AH-64Α τα οποία εκσυγχρονίζει στο επίπεδο D. Η παραλαβή όμως των νέων ελικοπτέρων αναβαθμίζει, δραματικά, τις δυνατότητές της στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. 

Μετά την πτώση της ισλαμιστικής κυβέρνησης Μόρσι και της ανόδου στην εξουσία του στρατάρχη αλ Σίσι, η Αίγυπτος συνταράσσεται από επιθέσεις τρομοκρατών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία, το Κατάρ και η Χαμάς, σχεδόν ανοιχτά.

Για τον λόγο αυτό οι σχέσεις της Αιγύπτου με τις δύο αυτές χώρες και την τρομοκρατική παλαιστινιακή οργάνωση, είναι άθλιες. Από την άλλη πλευρά Τουρκία και Κατάρ υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία, στην οποία γίνεται αναφορά και για την Αίγυπτο, γεγονός που δεν χαροποίησε, ουδόλως, την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Η Αίγυπτος έχει μεταφέρει ισχυρές δυνάμεις της στην περιοχή του Σινά, όπου διεξάγονται πραγματικές μάχες με τους τζιχαντιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι υποστηρίζονται, σε επίπεδο τεχνογνωσίας και από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει  απλώσει τα πλοκάμια της και στο Σουδάν και στη Λιβύη, απειλώντας την Αίγυπτο από κάθε πλευρό.

Τα Apache θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών, ακριβώς, των απειλών.


Πηγή: Worldbulettin
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis