Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 03/10/2018

Με επισκέψεις μας σε νευραλγικές Υπηρεσίες, συνεχίσαμε την αμφίδρομη ενημέρωση των συναδέλφων μας και την καταγραφή των προβλημάτων τους.

Ειδικότερα, επισκεφθήκαμε:

  • Τη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο Μαρκόπουλο, όπου αναδείχθηκε και πάλι η αδικία που συντελέστηκε σε όσους στελεχώνουν τα ΕΚΑΜ, με την περικοπή του επιδόματος κινδύνου που λάμβαναν. Είναι πραγματικά αδιανόητο, η πιο επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας να στερείται του επιδόματος αυτού και παρά τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 83η ΔΕΘ. Επειδή μέχρι σήμερα όλοι σε όσους έχουμε αποταθεί για την αποκατάσταση της αδικίας, είναι σύμφωνοι, το ερώτημα παραμένει γιατί έως σήμερα δεν υπάρχει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, όταν μάλιστα πρόκειται για ένα ασήμαντο χρηματικό ποσό. Γι’ αυτό και δεσμευτήκαμε να απευθυνθούμε εκ νέου στον κ. Πρωθυπουργό ο οποίος είναι γνώστης του προβλήματος για να δοθεί τέλος σε αυτήν την εκκρεμότητα.

Από το Διευθυντή της ΔΕΑΔ, επισημάνθηκε η ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων οι οποίες ενώ είναι σύγχρονες και κατάλληλες για αστυνομικές δραστηριότητες, το μεγαλύτερο μέρος αυτών δεν αξιοποιείται λόγω έλλειψης κονδυλίων.

  • Τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου τονίστηκε η αποψίλωση της Υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια με ελλείψεις που ξεπερνούν τα 250 άτομα πλέον, κάτι για το οποίο ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, όπως μας ενημέρωσε, έχει λάβει τη διαβεβαίωση από την Ηγεσία ότι με την έξοδο των νέων αστυφυλάκων, θα υπάρξει μετακίνηση 120 αστυνομικών σε αυτήν. Πέραν αυτού, στον Διευθυντή της Υπηρεσίας, θέσαμε και το θέμα που δημιουργήθηκε με τις ετήσιες μεταθέσεις των αξιωματικών με την άνευ λόγου μετακίνηση δυο εξ αυτών, χωρίς να ίδιος υπηρεσιακή πρόταση και χωρίς ο ίδιος να πάρει θέση στο αίτημα ακύρωσης που υποβλήθηκε εκ μέρους των θιγομένων.
  • Τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών, όπου ο κ. Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι καλείται με την ίδια υπάρχουσα δύναμη να εξυπηρετήσει διπλάσιο όγκο αφίξεων, που αγγίζουν τα 20.000.000, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κλπ.
  • Τα Κεντρικά Πολυιατρεία Αθηνών, που αποτελούν το πρωτοβάθμιο κύτταρο ιατρικής φροντίδας, συζητήθηκε η διαδικασία εξυπηρέτησης των συναδέλφων μας στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Όπως μας διαβεβαίωσε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τη διοίκηση του 401 ΣΑΝ ώστε εφεξής να υπάρχει σε μόνιμη βάση ιατρός της αστυνομίας σε αυτό, με στόχο την άμεση διεκπεραίωση των επειγόντων περιστατικών αρμοδιότητάς του αλλά θα λειτουργεί και ως σύνδεσμος για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Επίσης, μας ευχαρίστησε για τη στήριξή μας προς τη λειτουργία της  γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, που μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει πλέον των 1.300 περιστατικών.

Από τη μεριά μας, του μεταφέραμε το αίτημα που μας έχει υποβληθεί από άλλες Υπηρεσίες (ΔΑΕ, Μεταγωγών κλπ) για την απασχόληση ψυχολόγου σε καθημερινή βάση σε αυτές.

  • Τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οι συνάδελφοι των ειδικών καθηκόντων μας έθεσαν τα προβλήματά τους ως ειδική κατηγορία αξιωματικών, για τα οποία έγιναν από την πλευρά μας προσπάθειες και επιλύθηκαν πολλά εξ αυτών, εντούτοις λόγω και των αλλαγών που έγιναν στο ασφαλιστικό, απαιτούνται πρόσθετες ρυθμίσεις. Για το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης με τα ΜΜΕ, που τέθηκε μετ επιτάσεως, ενημερώσαμε ότι απομένει η υπογραφή της ΚΥΑ από τον υπουργό Μεταφορών και ότι θα πιέσουμε για την επίλυση του προβλήματος με κάθε τρόπο.
  • Και τέλος τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, όπου σε συναντήσεις με τον Διευθυντή αυτής και Αξιωματικούς της Υπηρεσίας, μας επισημάνθηκε η μεγάλη υποστελέχωση. Ο αριθμός έχει μειωθεί από 1.300 σε 900 άτομα συμπεριλαμβανομένων των 60 ατόμων που διατίθενται σε άλλες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι ζητήθηκε η αλλαγή του π.δ. για τις τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων με το οποίο επιβάλλεται η τοποθέτησή τους σε ΑΤ ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως ανακριτικοί υπάλληλοι στις ανάγκες της Τροχαίας και του Αεροδρομίου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν περιοριζόμαστε στην καταγραφή των προβλημάτων, έχουμε δείξει ότι η αγωνιστική μας πορεία σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας είναι δυναμική και στο βαθμό που μας αναλογεί, αποτελεσματική. Έτσι θα συνεχίσουμε για να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας.

 
 
 
 
 
 
 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis