Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:26 | 05/01/2017

Απόπειρα εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού με θύμα έναν 43χρονο βαρυποινίτη με το προσωνύμιο «Καράφλας»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλας», ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Το αιματηρό περιστατικό που δεν είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα εξελίχθηκε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου των κρατουμένων. Δράστες φέρονται, χωρίς ακόμη να έχει διαπιστωθεί, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ως συνεργοί του δράστη του αιματοκυλίσματος σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς, 35 χρόνων, είχε συλληφθεί στις 31 Αυγούστου 2016 στον συνοριακό σταθμό του παραθεριστικού κέντρου Gueshevo της Βουλγαρίας και είχε εκδοθεί στην χώρα μας. Σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλο ένταλμα σύλληψης για την ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας 63χρονου δικηγόρου στις 3 Νοεμβρίου 2014 στην Πεντέλη, για την οποία υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του, καθώς ο νομικός εκπροσωπούσε το ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε υπόθεση κακουργηματικής απάτης από εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

Επισκεπτήριο «εκτέλεσης»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο φερόμενοι δράστες, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, επιτέθηκαν εναντίον του 43χρονου κρατούμενου, τραυματίζοντάς τον στον λαιμό και το μπράτσο. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των φυλακών, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του θύματος έχουν εκδηλωθεί και άλλες προσπάθειες για την εξόντωσή του κατά τη διάρκεια αδειών του από τις φυλακές αλλά και με δηλητηριασμένο φαγητό μέσα σε αυτές.

Ο «Καράφλας» έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές από το 2000, για εκβιάσεις, εκρήξεις και άλλα αδικήματα, ενώ μέχρι πρότινος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας εξαιτίας αυτής της δολοφονικής αντιδικίας με άλλους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Μαφίας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν πως το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να αποτελεί την αρχή ενός κύκλου αίματος ανάμεσα σε ομάδες που επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν δολοφονικά τις διαφορές τους.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά φαίνεται να έχουν αναλάβει την έρευνα του περιστατικού και αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ήταν βάρδια στον συγκεκριμένο χώρο για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δράστες βρήκαν πρόσβαση σε αυτόν, ενώ θα επιχειρηθεί και προσέγγιση των υπόπτων.

Το «συμβόλαιο» των 50.000 ευρώ

Σε βάρος του 43χρονου, στο παρελθόν εκκρεμούσε… συμβόλαιο θανάτου 50.000 ευρώ, το οποίο θα εκτελούσε ένας 35χρονος «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί το 2014, όταν παρείχε καταφύγιο σε έναν από τους καταζητούμενους του αιματοκυλίσματος στο Μικρολίμανο, στο σπίτι του στα Σεπόλια.

Ο «Καράφλας», από το 2008, βρίσκεται σε αιματηρή διαμάχη με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και του αρχηγού της ομάδας του Χαϊδαρίου, με αφορμή τις «επεκτατικές» τάσεις της δικής του ομάδας σε καταστήματα που παρείχαν προστασία οι υπόλοιπες. Το όνομα του ήταν στη «λίστα θανάτου» μαζί με άλλο μέλος της ομάδας του, ενός ακόμη αρχηγού των βορείων προαστίων, ενός διευθυντή φυλακών και ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., με τα «συμβόλαια» να αποτιμώνται από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Τα μέλη των αντίπαλων εκβιαστικών ομάδων την τελευταία 10ετία, έχουν υπογράψει «συμβόλαια θανάτου» ο ένας για τον άλλον όπως και για μέλη των συμμοριών τους.

Χαρακτηριστικό της δολοφονικής μανίας των δύο αντίπαλων πλευρών, είναι το γεγονός πως όταν ο «Καράφλας» έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, το 2010 είχε ξεκινήσει να παίρνει άδειες, σε μία από αυτές πυροβόλησε και τραυμάτισε άτομο γνωστής οικογένειας τσιγγάνων στη Λάρισα, που έχει απασχολήσει με διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες τις αστυνομικές αρχές. Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν να σταματήσει η χορήγηση αδειών. Η αντίπαλη πλευρά είχε σχεδιάσει την εκτέλεσή του σε μία από αυτές τις άδειες. Έφθασαν στο σημείο να προσεγγίσουν το θύμα της επίθεσης και να του προτείνουν χρήματα προκειμένου να ανακαλέσει την επιβαρυντική κατάθεσή του για να συνεχίσει ο «Καράφλας» να παίρνει άδειες από τις φυλακές, προκειμένου να βρουν ευκαιρία να τον σκοτώσουν.

Το παράξενο ήταν πως ο «Καράφλας» συνεργαζόταν στο παρελθόν με τον επίδοξο δολοφόνο του, ωστόσο τα «έσπασαν» όταν στρατολογήθηκε άλλο «πιστόλι» στη θέση του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την τελευταία 10ετία, αυτός ο «πόλεμος» έχει τουλάχιστον 14 νεκρούς, ενώ έχουν αποτραπεί οκτώ συμβόλαια θανάτου.

«Μερικοί» νεκροί

Φερόμενος «εισπράκτορας» της πλευράς των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του αρχηγού του Χαϊδαρίου, δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2009 μέσα σε ταβέρνα που διατηρούσε στο Μπουρνάζι. «Εισπράκτορας» της ομάδας «Καράφλα», ένας 27χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών δολοφονήθηκε στις 30 Μαρτίου 2011 στην Βάρκιζα.

Τα περισσότερα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί για την δράση του 35χρονου Αλβανού εκτελεστή, αφορούν τέσσερις υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Η πρώτη την δολοφονία του 25χρονου Παναγιώτη Στίβα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 στην οδό Ροδοπόλεως στην Νίκαια. Το θύμα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανήκε στην ομάδα των «κουμπάρων», Γιώργου Αυτιά και Γεράσιμου Μαυράκη (σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου), οι οποίοι επίσης δολοφονήθηκαν, ο πρώτος τον Ιούνιο του 2007 στην Καλλίπολη Πειραιά και ο δεύτερος τον Οκτώβριο του 2007 στον Ταύρο.

Η δεύτερη είναι αυτή του 43χρονου Λιβανέζου Αλί Σαΐντ, τον Μάρτιο του 2008 στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Κοραή στο Π. Φάληρο, «κουμπάρου» του «αρχηγού» της Ελευσίνας. Το θύμα διέθετε γνώσεις για την κατασκευή βομβών και εκτιμάται ότι βρισκόταν πίσω από παλαιότερες εκρήξεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διατηρούσε ο αντίπαλος «αρχηγός» του Χαϊδαρίου.

Η τρίτη δολοφονία αφορά αυτή του 39χρονου Γιώργου Σαμπάτ, ισραηλινής καταγωγής, επίσης τον Μάρτιο του 2008, έξω από μπαρ που εργαζόταν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Στο ίδιο μπαρ εργαζόταν και ο 43χρονος Λιβανέζος Αλί Σαΐντ. Ο Σαμπάτ φερόταν ως ο «εκτελεστής» των Άρη Λακιώτη στις 18 Νοεμβρίου του 2005 στο Χαϊδάρι, του Γιάννη Γαβάκη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2006 και Αριστοτέλη Γιαγιά και Βασίλη Νασιπιάν στις 27 Ιανουαρίου του 2007 στη Νίκαια, μέλη όλοι της ομάδας εκβιαστών του Χαϊδαρίου.

Η τέταρτη δολοφονία είναι αυτή του 31χρονου Ι.Τ., γνωστού ως «Πιτσίλα», στις 21 Μαΐου 2014 στον Κορυδαλλό, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους υπόπτους για την διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η περίπτωση πολύ πιθανόν να ήταν «απόσυρση» συνεργάτη που μίλαγε πολύ και ήξερε πολλά…

Ο «Μπούμπι» και ο «Αρκούδος»

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ογκοδέστατη δικογραφία του 2011, ο «Καράφλας» και οι «εντολείς» της εξόντωσής του ήταν συγκατηγορούμενοι, ως αρχηγοί ξεχωριστών εκβιαστικών ομάδων. Στη δική του ομάδα ανήκαν ο «Μπιλ», ο «Μπούμπι», ο «Στρατηγός» (απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.), ο «Αρκούδος», ο «Τουμπανάκιας», ο «Σάκης ή Σγουρομάλλης» (τραυματίστηκε σοβαρά μετά από εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του στην Ηλεία), και ο «Γάτος». Στην ίδια δικογραφία κατηγορούνταν τα μέλη μιας τρίτης εκβιαστικής ομάδας με αρχηγό τον «Τσάκι-Τσαν» και μία τέταρτη αυτή του Αγρινίου γνωστής ως «Ομάδα της Ferrari». Ανάμεσα στους 217 κατηγορουμένους ήταν και 45χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Θαμνάκιας», ο οποίος σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια.

Παπάς «υπερασπιστής» με ροζ πληρωμή

Αυτός ο «πόλεμος»… επεκτατικής πολιτικής έχει προκαλέσει και τον «τουρισμό» πληρωμένων αλλοδαπών εκτελεστών, που έρχονται χτυπούν και φεύγουν, όπως εκτιμούσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη της συμμορίας του «Καράφλα»... προσλαμβάνονταν ακόμη και από «συνεργαζόμενους» επιχειρηματίες για εξαναγκαστικές «υποτιμήσεις» των τιμών αγοράς ακινήτων και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Ένας 43χρονος ιερέας από το Χατζηκυριάκειο είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης «υπαρχηγού» της συμμορίας, «υποχρεωμένος» για τις... ροζ υπηρεσίες, που του είχαν προσφερθεί δωρεάν! Από τις συνομιλίες του προέκυπτε ότι ο κατηγορούμενος του είχε παράσχει δωρεάν γυναικεία παρέα γι αυτό δέχθηκε να καταθέσει. Ο «υπαρχηγός» του έστειλε μήνυμα sms, στο οποίο τον καθοδηγούσε τι θα πει.

«Θα πεις ότι με γνωρίζεις από το 1994, ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος, ότι είμαι καλός οικογενειάρχης με τρία παιδιά, ότι είμαι μάγειρας και ξυπνώ πρωί» παρότι εκείνος ξυπνούσε στις 14:00 το μεσημέρι μετά τις νυχτερινές εκβιαστικές «περιπολίες». Ο ιερέας κατηγορήθηκε για ψευδορκία.

Από τις συνομιλίες μελών της εκβιαστικής ομάδας προέκυπτε ότι σωματώδεις νεαροί από την Αλβανία έμπαιναν «μπροστά» στις προσπάθειες μείωσης των τιμών αγοράς καταστημάτων ή κτιρίων κατ’ εντολή «πρόθυμων» επιχειρηματιών, μελλοντικών «συνεργατών». Για παράδειγμα ενεπλάκησαν στην πώληση μπαρ στη Γλυφάδα για το οποίο ο ιδιοκτήτης του ζητούσε 100.000 ευρώ, ενώ μετά την παρέμβασή τους η τιμή έπεσε στις 80.000 ευρώ.

«Είναι βαρυποινίτες, εγώ θα βγω»

Η αιματηρή διαμάχη και η εκατέρωθεν υπογραφή «συμβολαίων θανάτου», ανάμεσα στην ομάδα του «Καράφλα» με αυτή των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του αρχηγού του Χαϊδαρίου, ξεκινά το 2008 μετά από νέες επιβαρυντικές κατηγορίες, που προστέθηκαν στους ηθικούς αυτουργούς της απαγωγής, με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου, συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στην Πεντέλη.

Από τα στοιχεία εκείνης της δικογραφίας, προέκυπτε ότι το θύμα της δολοφονίας αναλάμβανε να προωθεί σε συγκεκριμένους δικηγόρους υποθέσεις κακοποιών που βρίσκονταν στη φυλακή και προφανώς σε κάποια υπόθεση κάτι πήγε στραβά. Από καρτοκινητό που εντοπίστηκε στο κελί, δύο εκ των ηθικών αυτουργών της απαγωγής Παναγόπουλου, προέκυπταν επικοινωνίες τους στις οποίες έδιναν εντολή σε συνεργό τους να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.

Ο Γιώργος Γούσιος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από ζαχαροπλαστείο στην οδό Αγίας Σκέπης 3, στην περιοχή της Πεντέλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου, προέκυψε ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας Γούσιου και η επιπλέον απόδοση ποινών στους ηθικούς αυτουργούς της, είχε αποτελέσει αφορμή για την υπογραφή και άλλων «συμβολαίων θανάτου». Αυτά αφορούσαν τον ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., προϊστάμενο τότε της υπηρεσίας που την εξιχνίασε, διευθυντή φυλακών που δεν έδινε άδεια σε έναν από τους «αρχηγούς», ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λ. Συγγρού, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς στη Γερμανία, του έγκλειστου αρχηγού της ομάδας της Ελευσίνας και τριών μελών της ομάδας του, όπως και ενός επιχειρηματία της Κορίνθου.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει πως ο «Καράφλας» τα είχε σπάσει ακόμη και με συνεργό του, τον απόστρατο υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τις αναβολές που έπαιρνε ο δεύτερος στην εκδίκαση της υπόθεσής τους.

 Μετά και από αυτές τις πρόσθετες ποινές σε αρχηγούς της αντίπαλης συμμορίας, η ομάδα του «Καράφλα» ξεκίνησε την «επέκτασή» της, επιχειρώντας να αναλάβει την εκβιαστική προστασία καταστημάτων που ανήκαν στην αντίπαλη συμμορία, επισημαίνοντας στα θύματα πως «εκείνοι θα μείνουν πολλά χρόνια φυλακή, ενώ ο "Καράφλας" θα βγει νωρίς και είναι πιο ισχυρός».

Ο «Στρατηγός» και οι... street fighters

Ένας απότακτος αστυνομικός που έχει σχέση με το μπαρ του Μικρολίμανο που γάζωσε ο Αρμπέρ Μπάκο, ενώ ήταν εν ενεργεία, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συνόδευε αρχηγικό μέλος της ομάδας του «Καράφλα» στις μετακινήσεις του, ενώ όταν ήταν σε διαθεσιμότητα ξυλοφόρτωσε μαζί με τον «αρχηγό» αξιωματικό του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το 1999.

Στα στοιχεία της δικογραφίας, προέκυπτε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης που είχε ανοίξει η ομάδα του «Καράφλα» με εκείνη των εκβιαστών... street fighters, που είχε εξαρθρωθεί την περασμένη Άνοιξη στα νότια προάστια. Ένας επιχειρηματίας στο Αιγάλεω χρωστούσε χρήματα σε κάποιο μέλος της ομάδας των νοτίων προαστίων  αλλά η ομάδα του «Καράφλα» μπήκε μπροστά για την μη πληρωμή του, με αποτέλεσμα το άνοιγμα ενός νέου «πεδίου μάχης».

Σημειώνεται ότι η συμμορία των... street fighters, ονομασία που τους αποδόθηκε εξαιτίας της ενασχόλησης αρχηγικών μελών της με τη διοργάνωση τουρνουά πολεμικών τεχνών, είχαν επιτεθεί βάναυσα σε ιδιοκτήτη καταστήματος ο οποίος για «6 μήνες έτρωγε με το καλαμάκι. Του διέλυσαν τη γνάθο για... 14 ευρώ λογαριασμό», ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε άλλη περίπτωση έστειλαν μια ολόκληρη οικογένεια για 3 μήνες στο νοσοκομείο, σε άλλον του έσπασαν με σφυρί το δάκτυλο, τους «νοίκιασε» γιατρός για ένα... πέρασμα σε συνέλευση συνδικαλιστικών οργάνων νοσοκομείου, ενώ εμφανίστηκαν σε φοιτητικές εκλογές «ενοικιαζόμενοι» για τον εκφοβισμό αντιπάλων και ψηφοφόρων.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis