Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:45 | 20/12/2020

Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι στη Βρετανία, που είναι ύποπτοι ότι παρακολουθούν παράνομα τηλεόραση, λαμβάνουν επιστολές από την αστυνομία, η οποία θα τους προειδοποιεί ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης!

[custom:google-ads]

Στην Ελλάδα, όπως και παντού στον κόσμο, προφανώς απαγορεύεται να βλέπεις «πειρατική» τηλεόραση ή να κατεβάζεις ταινίες ελέυθερα από συγκεκριμένα σάιτ.

Στην Βρετανία ωστόσο σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά. 

Οι επιστολές που στέλνονται στοχεύουν, συγκεκριμένα, σε εκείνους που είναι ύποπτοι ότι χρησιμοποιούν IPTV και κουτιά Kodi, για να βλέπουν -μεταξύ άλλων- συνδρομητικά κανάλια όπως το Sky Sports.

Η επιστολή λέει στους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές, προειδοποιώντας τους ότι εάν συνεχίσουν να παραβιάζουν τον νόμο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια!

Όπως ανέφερε στο Chronicle Live, ο Kieron Sharp, Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κατά της Κλοπής Πνευματικών Δικαιωμάτων (FACT) «αυτές οι ειδοποιήσεις είναι μια άμεση και ανησυχητική κλήση αφύπνισης για άτομα που χρησιμοποιούν παράνομο streaming. Όσοι χρησιμοποιείτε παράνομες υπηρεσίες streaming, είστε υπεύθυνοι για τις ενέργειές σας και θα διωχθείτε νομικά».

Οι επιστολές φαίνεται πως πρόκειται να αποσταλούν σε κατοίκους, κυρίως, στη βόρεια Αγγλία, αλλά έχουν σταλεί ήδη και σε άλλα μέρη της χώρας το τελευταίο διάστημα

Η ειδοποίηση καθιστά σαφές ότι οι αρχές θα ελέγχουν τους συνδρομητές, τονίζοντας ότι θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα εάν αγνοηθεί η προειδοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρετανία: Η αστυνομία του Μάντσεστερ απέτυχε να καταγράψει το 1/5 των εγκλημάτων που έγιναν μέσα στο 2020

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis