Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 22/02/2021

Επιστολή στην Επιστημονική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για τους υπαίθριους χώρους προπόνησης απέστειλε η αλυσίδα fitness-γυμναστηρίων, Holmes Place Greece.

Υπενθυμίζεται ότι η Holmes Place Greece τον Ιανουάριο του 2021 απέστειλε επιστολή - έκκληση στον πρωθυπουργό, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την παύση λειτουργίας των χώρων προπόνησης ανά την επικράτεια και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει αυτή στην σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών.

Απευθυνόμενη στην Επιστημονική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων η Holmes Place Greece στην επιστολή της κάνει αναφορά στην αρνητική στάση με την οποία αντιμετωπίζεται εδώ και μήνες ο κλάδος των γυμναστηρίων από το σύνολο της Επιτροπής και σε αντίστιξη αυτού παρουσιάζονται αποτελέσματα ευρωπαϊκών ερευνών που αποδεικνύουν το αντίθετο, εστιάζοντας στα οφέλη που αποφέρει η άσκηση υπό επίβλεψη στην υγεία των πολιτών.
Επιπλέον, αναφορά γίνεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρχές επαναλειτουργίας των κλειστών χώρων προπόνησης, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Η επιστολή κλείνει με την Holmes Place Greece να απευθύνει ερώτημα προς τα μέλη της Επιτροπής που αφορά σε επίσημα αποτελέσματα ερευνών που αποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους οι χώροι άθλησης παραμένουν κλειστοί ενώ τους ζητείται να εισηγηθούν θετικά το άνοιγμα - τουλάχιστον - των οργανωμένων εξωτερικών χώρων άθλησης, με όσα ορίζουν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Πηγή: iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis