Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 12/10/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr

ΠΡΟΣ: Κ.Υπουργό Προστασίας το Πολίτη, Κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Διαβάστε επίσης

ΘΕΜΑ: Ερωτήματα σχετικά με την πλήρωση των εναπομείναντων κενών θέσεων κατάταξης Ειδικών Φρουρών, προς συγκρότηση των ΟΠΠΙ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Λαμβάνοντας υπόψιν την παρ. 5 του άρθρου 18 του ν.4777/2021 για τη συγκρότηση των ΟΠΠΙ, με την οποία συνιστώνται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χίλιες τριάντα (1.030) οργανικές επί θητεία θέσεις ειδικών φρουρών, επιθυμούμε να θέσουμε σχετικό ερώτημα, που αφορά στην πλήρωση των εναπομείναντων ως άνω θέσεων.

Από την 02/09/2022, όπου και δημοσιεύθηκε ο τελικά διαμορφωμένος πίνακας κατάταξης των ικανών από Π.Κ.Ε. υποψηφίων Ειδικών Φρουρών, έως και σήμερα 11/10/2022 δεν έχουν κληθεί οι επιλαχόντες Ειδικοί Φρουροί, οι οποίοι θα καλύψουν τις προβλεπόμενες θέσεις. Η εκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει για έναν μεγάλο αριθμό επιτυχόντων όχι όμως για το σύνολο τους.

Η δημιουργηθείσα κατάσταση, προκαλεί άγχος και αβεβαιότητα, τόσο σε εμάς όσο και στις οικογένειες μας διότι είναι έντονη η επιθυμία μας να καταταγούμε στο σώμα της Ε.Α. και να συνεισφέρουμε στη ασφάλεια της κοινωνίας και συγκεκριμένα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ειδικών Φρουρών Κ.Σταύρου Μαυροειδάκου στο Νewsbomb.gr και στη κυρία Κρασανάκη Μαριάννα, έγινε λόγος ότι θα εκπαιδευτούν συνολικά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 650 ειδικοί φρουροί, οι οποίοι μαζί με τους υπάρχοντες θα μοιραστούν στα 4 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Εν κατακλείδι, γνωρίζοντας ότι είστε υπέρμαχος της ασφαλούς λειτουργίας των ελληνικών Πανεπιστημίων αναμένουμε εναγωνίως τις δικές σας ενέργειες για την πλήρη στελέχωση των ΟΠΠΙ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Οι επιλαχόντες/ούσες Ειδικοί Φρουροί

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis