Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:35 | 07/03/2015

Κύριε Υπουργέ ….

Η τοποθέτηση σας στο υπουργείο μας, όσο και εάν αρχικά ξάφνιασε πολλούς από εμάς, μας έκανε να πιστέψουμε ότι επιτέλους με τα του οίκου μας, καταπιάστηκε ένας σχετικός με το αντικείμενο, ένα θα τολμούσα να πω μέλος, της ευρύτερης Αστυνομικής οικογένειας….

Η ανάληψη δε της ηγεσίας εκ μέρους σας, συνδυάστηκε με ένα πρωτοφανές κύμα δηλώσεων υποστήριξης, από το σύνολο σχεδόν των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων μαζί με όσους σας είχαν ως δάσκαλο στις σχολές του Σώματος, σας καλωσόριζαν στην Νέα σας αποστολή και τάσσονταν στο πλευρό σας ως συνοδοιπόροι στο δύσκολο ταξίδι σας…..

Τέτοια πολιτική ‘’ προίκα ‘’ αλλά και ταυτόχρονη αναγνώριση της αξίας σας είτε ως ακαδημαϊκού είτε ως ανθρώπου, από τους υφιστάμενους σας αλλά και από το σύνολο των εκπροσώπων του τύπου που ασχολούνται με τα Αστυνομικά Θέματα , ελάχιστοι προκάτοχοι σας ήσαν τυχεροί να απολαμβάνουν…..

Στη συνέχεια δυστυχώς ακολούθησαν τα διφορούμενα εκ μέρους σας για την γενικότερη στάση των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, η απάθεια σας για την εξωτερική διακόσμηση των οχημάτων της προαναφερόμενης Υπηρεσίας από τους γνωστούς αγνώστους ενώ τελευταία προστέθηκε στο παζλ των δηλώσεων σας η πρόθεση σας για εκ νέου δημοκρατικοποίηση του Σώματος (από τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής) και συμφιλίωση του σώματος με την κοινωνία καθώς και η άνευ λόγου και αιτίας, πρόθεση επαναφοράς απαρχαιωμένων – αποτυχημένων θεσμών (Αστυνομικός της Γειτονιάς ) και άλλα πολλά, όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά εμφάνισης….

Έτσι λοιπόν για ακόμα μια φορά οι ελπίδες μας βαδίζουν προς την ολοκληρωτική διάψευση, ενώ οι φωνές αυτών που φωνάζουν ότι είστε τόσο ειδικός και γνώστης των Αστυνομικών θεμάτων όσο ένας παιδοψυχολόγος που γνωρίζει τα πάντα από παιδιά αλλά δεν έχει δικά του πληθαίνουν…..

Τελευταίο στοιχείο που οδηγεί στην εξαγωγή του παραπάνω ασφαλούς δυστυχώς πλέον συμπεράσματος, είναι το περίφημο περιστατικό με την διαταγή του Προϊσταμένου του Κλάδου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σχετικά με την κράτηση των υπό απέλαση – επιστροφή παράνομων μεταναστών….

Και επιτρέψτε μου να σας πω με λίγα λόγια από καρδιάς το γιατί ….

Όπως είπατε και κυρίως είδατε, από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων σας, το υπουργείο του οποίου είστε επικεφαλής δεν είναι ένα υπουργείο σαν τα λοιπά του κυβερνητικού σχηματισμού ….

Είναι ένα Υπουργείο που αποτελείται από 55.000 άτομα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία εισήλθαν και εργάζονται σε αυτό με τα πλέον αυστηρά και αξιοκρατικά κριτήρια (Πανελλήνιες εξετάσεις – Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ )

Είναι το μόνο υπουργείο το οποίο διαθέτει Υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου και διαχειρίζεται και καταγράφει εδώ και 8 χρόνια το σύνολο της αλληλογραφίας και του αρχείου του με ηλεκτρονικό τρόπο. Εδώ και 5 χρόνια επίσης, καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κάθε πτυχή της δραστηριότητας του (σύστημα p.o.l.). Τα χρόνια τις κρίσης, όταν οι λοιπές δημόσιες Υπηρεσίες σχεδόν αποδιοργανώθηκαν, στο Υπουργείο μας κατάφερε να συνυπάρξει (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ), η απόλυτη ένδεια σε υλικά, χρήματα και ελλείψεις σε προσωπικό, με την πλήρη μηχανοργάνωση και εφαρ
μογή τελευταίων τεχνολογιών, σχεδόν σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας του (εγκληματολογικά εργαστήρια, ανάπτυξη εφαρμογών προσωπικού- οικονομικών, διαχείρισης υλικού, προσωπικού, δαπανών κ.α. ).

Πραγματικά σε σχέση με τους λοιπούς τομείς του Δημοσίου, η οργάνωση και η λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. είναι έτη φωτός μπροστά… Και όλα αυτά πρέπει να αναλογιστείτε ότι συμβαίνουν σε εποχές απόλυτης φτωχοποίησης του προσωπικού, το οποίο εργάζεται με το φόβο του πιο απαρχαιωμένου πειθαρχικού συστήματος μέσα σε ένα καθεστώς γενικότερης αναξιοκρατίας, αποδίδοντας ταυτόχρονα κατά γενική ομολογία όλων, τα μέγιστα σε όλους του τομείς αντιμετώπισης της εγκληματικότητας ….

Το υπουργείο προχωράει και αποδίδει χάρη στις άοκνες προσπάθειες του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού του και θα συνεχίσει να αποδίδει ……

Για να μην λέτε ότι ισχυριζόμαστε ότι όλα είναι τέλεια και για να σας προλάβω, φυσικά υπάρχουν και πολλά που πρέπει να γίνουν και οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις τα έχουν προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο και αυτά είναι σε γνώση σας στο σύνολο τους … Αλλά ας μην αγνοούμε την ευρύτερη πραγματικότητα και την θετική για εμάς σύγκριση με τους υπόλοιπους….

Σε αυτήν την πραγματικότητα λοιπόν κληθήκατε να δουλέψετε, μια πραγματικότητα την οποία αναγνωρίσατε και εσείς, όταν λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, με αφορμή τις καταστροφές στην Θεομηνία της Δυτικής Ελλάδας, είπατε ‘’ έχω έρθει σε ένα υπουργείο που δουλεύει … δίνω μια εντολή και αμέσως μεταβιβάζεται και εκτελείται εκεί που πρέπει, ακόμα και εάν αυτό είναι στο άλλο μέρος της Ελλάδας ‘’.

Σε αυτόν λοιπόν το Υπουργείο με το σύστημα πειθαρχίας που το διακρίνει, ως γενικός κανόνας ισχύει, οι υφιστάμενοι να εκτελούν τις διαταγές των ανωτέρων τους, ακόμα και όταν δεν συμφωνούν με αυτές και όχι το αντίθετο, όπως δηλαδή προσπαθήσατε να μας πείσετε με τις δηλώσεις, ότι ο υφιστάμενος (Ταξίαρχος) επεδίωξε να επιβάλει αλλαγή πολιτικής στον Υπουργό του….

Η δικαιολογία λοιπόν ότι δεν ξέρατε ή ότι η έκδοση της διαταγής αποτελεί πρωτοβουλία άλλου εν αγνοία σας δεν σας τιμά, έτσι απλά ……..

Υ.Γ. Σε όλες τις μελέτες κοινής γνώμης, η εκτίμηση των πολιτών προς της Αστυνομία, αν δεν το ξέρετε είναι στις πρώτες θέσεις μεταξύ των λοιπών θεσμών του κράτους…

policeonline

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis