Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 07/06/2018

Προς: Βουλευτές Ιωαννίνων  

 

Θέμα: « Δώστε τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας»

   Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ, αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

   Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνούς  ζητημάτων ισονομίας και προβλημάτων που ανακύπτουν από τηνμεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος των συναδέλφων μας και εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών του Νομού μας.

   Με τον νόμο 4249/2014 τεχνηέντως εξαλείφτηκαν τα οργανικά κενά που υπήρχαν καθώς καταργήθηκαν πανελλαδικά 6.700 κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων, εξέλιξη δυσμενής για το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια του πολίτη.

  Το τελευταίο όμως διάστημα, κυρίως μετά και από την πρόσφατη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία οι νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων στελεχώθηκαν από το ήδη υπάρχον προσωπικό, η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.  

  Αρκετές είναι οι Υπηρεσίες οι οποίες κυριολεκτικά λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας», αφού σε πολλές περιπτώσεις υπολείπονται των απαραίτητων, για την εύρυθμη λειτουργία τους, οργανικών θέσεων. Η «αφαίμαξη» αυτή σε προσωπικό, δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, ενώ καθιστά ευάλωτη και μη επαρκή την αστυνόμευση στο Νομό Ιωαννίνων.

   Και μπορεί κάποιοι να διατείνονται πως στο Νομό μας υπηρετούν αρκετοί αστυνομικοί, όμως εκούσια ή ακούσια αποφεύγουν να  αναφέρουν πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Νομούς της Ελλάδας. Περιφερειακή ενότητα με τεράστια γεωγραφική έκταση, που περιλαμβάνει ευαίσθητη συνοριακή γραμμή η οποία ξεκινά από τον Γράμμο, διανύοντας στην πορεία της ένα δύσκολο ανάγλυφο συναντά τον Σαραντάπορο, τον Αώο, την Νεμέρτσικα, την Κακαβιά για να καταλήξει στα απρόσιτα βουνά της Μουργκάνας.

  Μια περιοχή με συνεχή κρούσματα βαριάς εγκληματικότητας, κυρίως λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία, όπου η μορφολογία του εδάφους και το δύσβατο των περιοχών καθιστούν την αστυνόμευση ακόμη πιο δύσκολη.  Μια Διεύθυνση Αστυνομίας στην οποία λειτουργούν πάνω από 27 Υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων δυσμενούς διαβίωσης ή ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, με τις όποιες αντιξοότητες κυρίως λόγω των μεγάλων αποστάσεων από την έδρα της Διεύθυνσης, αλλά και του μη εύκολα προσπελάσιμου οδικού επαρχιακού δικτύου.   

    Η κατάσταση όμως αυτή, εξελίσσεται σε ακόμη πιο δραματική, καθώςχωρίς να έχουν ληφθεί καν υπόψη οι δείκτες εγκληματικότητας, το διασυνοριακό έγκλημα και τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα που προαναφέραμε, δρομολογείται η αφαίρεση άλλων 20 οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων. Κι αυτό βάσει μιας καθ’ όλα αιφνιδιαστικής απόφασης με σκοπό την στελέχωση του νέου τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας οδού η οποία θα εδρεύει σε όμορο  Νομό.

   Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο σύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος ο οποίος  ξεκινά από το Αντίρριο και καταλήγει στα Ιωάννινα, μέχρι και την οριστική σύνδεσή του με την γείτονα χώρα στην Κακαβιά δεν διέρχεται από έναν και μόνο Νομό.  Θεωρούμε αδιανόητολοιπόν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας, κυριολεκτικά «διαλύοντας» μια ολόκληρη Διεύθυνση Αστυνομίας και μάλιστα με αυτόν τον άκομψο και προκλητικό τρόπο.  

   Η απόφαση αυτή δείχνει ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και σε βάρος της ασφάλειας όλων των Γιαννιωτών.

   Για τους λόγους αυτούς ζητούμε και την δική σας παρέμβαση, την δική σας συνδρομή για άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου σχεδίου. Παράλληλα όμως εντός των πλαισίων της αναλογικότητας και της υπηρεσιακής ισορροπίας προτείνουμε την ενίσχυση της Δ.Α Ιωαννίνων με Αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί αρκετά έτη μακράν του τόπου συμφερόντων του, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και με παράλληλη αύξηση των οργανικών θέσεων.

.  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλη απαξίωση.

. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την εναντίωσή μας στη συνεχή υποβάθμιση των Υπηρεσιών του Νομού μας.

. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για καλύτερες υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας & του  πολίτη.

. ΖΗΤΟΥΜΕ την δική σας στήριξη,

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ & ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis