Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:49 | 10/07/2018

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 331 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Σ.Α.Ε.Α. ΚΑΙ Τ.Ε.Μ.Α. αναφορικά με την κοινή πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ για προαγωγή των Ανθ/μων στο βαθμό του Αστυνόμου Β'».

Αγαπητοί συνάδελφοι συνδικαλιστές,

Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε σε εσάς, τους νομίμως εκλεγέντες αντιπροσώπους μας, το γεγονός ότι η ως άνω αναφερόμενη πρόταση, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, για τους κάτωθι λόγους:

1)    Η παραπάνω πρόταση, μας καθιστά αυτομάτως ιεραρχικά υφισταμένους της συγκεκριμένης κατηγορίας συναδέλφων από τη μία στιγμή στην άλλη, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται η ιεραρχία και να διαταράσσονται οι ομαλές σχέσεις των συναδέλφων. Είναι δε ευθέως άδικο απέναντι σε συναδέλφους που σπατάλησαν χρόνο και χρήμα για την υπηρεσιακή ανέλιξή τους ενώ κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, χωρίς βέβαια να φέρουν οι ίδιοι ευθύνη, προάγονται χωρίς κόπους και βάσανα στον ανωτέρω βαθμό του κατώτερου Αξιωματικού (Αστυνόμος Β'), παρακάμπτοντας τρόπον τινά την νόμιμη μέχρι στιγμής διαδικασία των εξετάσεων. Πολλοί δε αναρωτιούνται, εάν αυτές οι εξετάσεις, Πανελλήνιες και εσωτερικές, είναι οι πλέον αρμόζουσες για την ανέλιξη των Αξιωματικών, αφού οι πρώτες δεν έχουν καμμία σχέση με τα όσα αφορούν την Αστυνομία ενώ οι δεύτερες εστιάζουν σε ένα σύστημα «παπαγαλίας», όπως ειπώθηκε. Εμείς θα απαντήσουμε ότι δεν είμαστε αρμόδιοι για την θεσμοθέτηση των συγκεκριμένων εξετάσεων, αλλά όμως αγωνιστήκαμε επί ίσοις όροις σε μία διαδικασία, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την «πλάγια οδό», αλλά ακολουθώντας αυτά που ισχύουν για τις προαγωγές και την κατάταταξη στο σώμα. Για ποιον λόγο άραγε αγνοείτε όλους εμάς και σπεύδετε να εξυπηρετήσετε την κατηγορία των Ανθυπαστυνόμων, οι οποίοι μόνο αδικημένοι δεν είναι, αφού ο νόμος 3686/2008 τους χάρισε απλόχερα δύο βαθμούς;

2)    Σε μία εποχή όπου η εισαγωγή κατώτερου προσωπικού έχει μειωθεί δραματικά ελέω οικονομικής κρίσης, είναι προς την λάθος κατεύθυνση η προαγωγή και παραγωγή περισσοτέρων Αξιωματικών, όταν μάλιστα, οι εισακτέοι εκ του Σώματος (Τ.Ε.Μ.Α.) ή της Σχολής Αξιωματικής Αξιωματικοί, μειώνονται κάθε χρόνο. Αναρωτιόμαστε, αν από το Σώμα αυτή τη στιγμή λείπουν Αστυνόμοι Β', ή Αστυφύλακες; Έχει λυθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης μάχιμων υπηρεσιών με κατώτερο προσωπικό και τώρα σπεύδετε να αναβαθμίσετε μια ήδη ευεργητημένη κατηγορία εις βάρος δύο άλλων, αγνοώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισότητας;

3)    Κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν όσους διαμαρτύρονται ότι επιθυμούν να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», αποδίδοντάς μομφή μικροψυχίας και μικροπρέπειας. Η αλήθεια είναι ότι σεβόμαστε τους αγώνες όλων των συναδέλφων που αγωνίζονται με θεμιτά μέσα για την υπηρεσιακή και προσωπική ανέλιξή τους, όπως και τον αγώνα των συνδικαλιστών συναδέλφων μας, που παρ' όλες τις στρεβλώσεις, επικουρεί σημαντικά την καθημερινότητα του Αστυνομικού με την διασφάλιση των δικαιωμάτων του. Πρέπει όμως να γίνει σεβαστή και η προσπάθεια η δική μας και να μην μας «ακυρώσετε» τόσο εμάς όσο και τους κόπους και τις θυσίες μας, προκειμένου να ανελιχθούμε υπηρεσιακά. Η αλήθεια είναι ότι το βαθμολόγιο χρήζει βελτίωσης και επικαιροποίησης, αλλά η αυτές θα γίνουν με ουσιαστικές τομές από «μηδέν» κατά την άποψή μας και όχι με μπαλώματα και χαριστική απονομή βαθμών σε συγκεκριμένες «αρεστές» κατηγορίες προσωπικού. Κάποιοι ανέφεραν ότι όλη η συζήτηση ξεκίνησε επειδή οι δύο Ομοσπονδίες επιθυμούν να εντάξουν στους κόλπους τους, όσο περισσότερους Ανθυπαστυνόμους μπορούν. Εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αυτό. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι οι βαθμοί μπαίνουν στο τραπέζι της εκλογικής συνδιαλλαγής. Ακόμη και να συμβαίνει, δεν επενδύουμε επιχειρηματολογικά σε αυτό αλλά αντιτάσσουμε την εδραία πεποίθησή μας για αξιοκρατία και δικαιοσύνη σε όλες τις εκφάνσεις του υπηρεσιακού μας βίου.

4)    Η βάση εισαγωγής στην Σ.Α.Ε.Α. φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 18.000 μόρια ενώ για το Τ.Ε.Μ.Α., τα αποτελέσματα των εισιτήριων εξετάσεων του 2018 με μόλις 31 εισακτέους, εκτόξευσαν την βάση εισαγωγής στα 205 (!) μόρια! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για το μέγεθος της προσπάθειας που απαιτείται για να ονομαστεί κάποιος πλέον Υπαστυνόμος Β'. Η όποια σύγκριση με τον Στρατό, μόνο ως ατυχής μπορεί να χαρακτηρισθεί, ιδίως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κληρωτών κάθε έτους, που καθιστά επιβεβλημένο τον μεγαλύτερο αριθμό αξιωματικών, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με την Αστυνομία.

5)    Και κάτι άλλο. Ορισμένοι, με διαρροές, φαίνονται ενοχλημένοι ως προς αυτούς που τολμούν (!) να διαφωνήσουν μαζί τους, ως και οι ίδιοι έχουν το τεκμήριο του αλάθητου.

Να υπενθυμίσουμε απλώς, ότι η σύνθεση απόψεων και ο διάλογος, αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας, από την άσκηση και βαθιά εμπέδωση των αρχών της οποίας, προκύπτει και η αυτοβελτίωση όλων μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για την επανεξέταση από μέρους σας της συγκεκριμένης κοινής πρότασης και σας καλούμε, ως νόμιμοι εκπρόσωποί μας, να μεταφέρετε στην ηγεσία μας τις ως άνω απόψεις μας.

Με τιμή,
Οι συνάδελφοί σας,
Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α. και Τ.Ε.Μ.Α.

Υ.Γ. Αυτονόητο είναι ότι στην απευκταία περίπτωση που νομοθετηθεί κάτι τέτοιο, θα ακολουθήσουν προσφυγές στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis