Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 02/06/2015
Μετά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε στις 08-05-2015 στο 16ο τακτικό ετήσιο συνέδριο – παρωδία και την υπερψήφιση της, απλά από τότε έως και τώρα, ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΕΠΛΣ !!! Να σημειωθεί, οτι η πρόταση μομφής ήταν κατά του ΔΣ (όχι κατά του προέδρου ΔΡΙΒΑΚΟΥ Γ), δηλαδή και των 19 μελών του.

 

Κατέθεσα άμεσα επίσημη πρόταση, ώστε από την στιγμή που θα υπερψηφιστεί η μομφή, κανείς από εμάς που αποτελούσαμε το 19μελες ΔΣ να μην έχουμε δικαίωμα υποψηφιότητας και εκ νέου εκλογής μας, αφού η μομφή είναι εναντίον μας και με την υπερψήφιση της, θεωρούμαστε ως μη κατάλληλοι - ανεπαρκείς. Η πρόταση μου, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία και υπήρξαν άμεσα αντιδράσεις από τους γνωστούς μας επαγγελματίες συνδικαλιστές της καρέκλας και των διάφορων άτυπων ηλεκτρονικών μέσων (ανώνυμα μπλοκ, facebook κτλ). Μου ζητήθηκε από μεγάλη μερίδα συναδέλφων – συνέδρων, να συμμετάσχω στην προσωρινή διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ, για να μην καταστεί ανενεργή σε όλα τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα και να μην βαλτώσει η Ομοσπονδία, όπως και το έπραξα.
 
 Όπως προανέφερα, ΠΟΕΠΛΣ, ΔΕΝ υπάρχει πλέον. Δεν λειτουργεί τίποτα απολύτως και η μία παρατυπία ακολουθεί την άλλη. Ο διαφαινόμενος στόχος ορισμένων για τη διάλυση της Ομοσπονδίας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον δείχνει ότι πετυχαίνει. Τις πολλές παρατυπίες και ατοπήματα, που έλαβαν χώρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μικρότερο του ενός μηνός) τις παραθέτω κάτωθι:
 
α) Την συμμετοχή στο συμβούλιο προσφυγών που διεξήχθη στις 18-05-2015, του Πλωτάρχη ΛΣ ΔΑΝΙΚΑ Σωτήριου ως εκπροσώπου της ΠΟΕΠΛΣ, χωρίς ν' αποτελεί μέλος του ΔΣ της, χωρίς να έχει ενημερωθεί ή να έχει δηλώσει κώλυμα ο Πλωτάρχης ΛΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ Σωτήριος, χωρίς ν' αποτελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ή να έχει οριστεί από αυτήν ως εκπρόσωπος της, η οποία παρεμπιπτόντως είχε οριστεί την ίδια ημέρα από το Πρωτοδικείο Πειραιά και συνήλθε σε Σώμα στις 19-05-2015.
 
β) Στο ΔΣ της διοικούσας επιτροπής στις 19-05-2015, μοιράστηκαν οι θέσεις του ΔΣ από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟ Αλέκο, σύμφωνα με το χαρτί που του έδωσε ο ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης. Προσυμφωνημένες θέσεις, προσυμφωνημένα πόστα για μια “κλικαδόρικη” Ομοσπονδία.
 
γ) Στο ΔΣ της διοικούσας επιτροπής στις 19-05-2015, ζητήθηκε από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής, η άποψη για την στάση που πρέπει να κρατήσει η ΠΟΕΠΛΣ στο τακτικό συμβούλιο μεταθέσεων το οποίο ήδη ξεκίνησε στις 29-05-2015. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς απόψεις και να μην πράττεις το αυτονόητο, δηλαδή στην τήρηση κατά γράμμα του ΠΔ μεταθέσεων. Φυσικά, ακούστηκαν φωνές οι οποίες ζητούσαν και μάλιστα επιτακτικά την πλήρη καταστρατήγηση του. Από τις 25-05-2015 έχω ζητήσει (με email και με fax) αντίγραφο των πρακτικών του ΔΣ, χωρίς να έχω λάβει καμία απολύτως απάντηση έως σήμερα.
 
δ) Τα δημοσιογραφικά δημοσιεύματα και τους ψιθύρους στους διαδρόμους του Αρχηγείου, για μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την Ηγεσία μας. Για αυτές τις συμφωνίες, φώναζε και ο πρώην πρόεδρος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος. Διάψευση δεν έχω δει πουθενά.
 
ε) Τις απειλές συνδικαλιστών με μηνύσεις – αγωγές κατά συναδέλφου από τα Χανιά. Οι υβριστές απειλούν για τις ύβρεις ;;;
 
στ) Από την 18-05-2015 και έπειτα, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα τηλεφώνημα από τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας, έστω για μια ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα. Κάποια στοιχειώδη ενημέρωση, υπάρχει μόνο μέσω δικών μου τηλεφωνικών οχλήσεων προς τον ταμία ΚΥΡΑΝΗ Κων/νο.
 
ζ) Συγκλήθηκε και ξεκίνησε τις διεργασίες του το τακτικό συμβούλιο μεταθέσεων στις 29-05-2015 και παρότι μέλος του ΔΣ, το μαθαίνω από τα ανεπίσημα μπλοκ στο ίντερνετ. Γιατί άραγε αυτή η απαξίωση προς τα μέλη του ΔΣ;;;
 
η) Κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση στις 28-05-2015 το Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός επικράτειας» , το οποίο επηρεάζει άμεσα και το Σώμα μας. Το γνώριζε το προεδρείο της διοικούσας; Αν ναί, γιατί δεν ενημερώθηκε το σύνολο του ΔΣ;
 
θ) Ανακοινώσεις από την ΠΟΕΠΛΣ – ΚΑΜΙΑ. Ενημέρωση των συναδέλφων – ΜΗΔΕΝ.
 
ι) Τις διαγραφές μελών μετά από αίτηση τους λόγω αυτής της βαλτώδους κατάστασης, λόγω της μη εμπιστοσύνης στα πρόσωπα που φέρονται ως οι αυριανοί “ηγέτες”.
 
ια) Την διενέργεια εκλογών στις 29-30 Ιουνίου, ημερομηνία που συμπίπτει με την καταλυτική ημερομηνία επιλογής για το μέλλον του ΤΑΛΣ χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο, χωρίς να διαφαίνεται καμία απολύτως κίνηση ενημέρωσης των συναδέλφων.
 
ιβ) Διεξήχθη συμβούλιο επιτελικού σχεδιασμού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και εγκρίθηκε διάταξη η οποία στην ουσία καταργεί το ΠΔ μεταθέσεων. Η διάταξη έχει να κάνει με μεταθέσεις 24μηνου για τις οποίες θ' αποφασίζει ο Αρχηγός χωρίς συμβούλιο μεταθέσεων, χωρίς καμιά δικλείδα ασφαλείας, χωρίς κανένα κριτήριο για τους συναδέλφους. Κάποιοι συνδικαλιστές, έχουν συμφωνήσει σε αυτό. Ίσως ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίον ζητούσαν τόσο επίμονα την απομάκρυνση του κ. ΔΡΙΒΑΚΟΥ από την προεδρία, διότι διατάξεις κατά των συναδέλφων τις θεωρούσε κόκκινες γραμμές.
 
 Για όλους τους ανωτέρω λόγους, καταθέτω την παραίτηση μου από την διοικούσα επιτροπή της ΠΟΕΠΛΣ.
 
Η παραίτηση μου όμως, δεν σημαίνει ότι καταθέτω και τα όπλα. Καλώ όλους τους λογικά σκεπτόμενους συναδέλφους και ενεργούς συνδικαλιστές, ν' αποδοκιμάσουν όλους αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια της Ομοσπονδίας. Καλώ όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που σέβονται τον εαυτό τους και τους συναδέλφους, επιθυμούν το καλό της ΠΟΕΠΛΣ και ενεργούν με γνώμονα τις καταστατικές διαδικασίες, να δηλώσουν και αυτοί την παραίτηση τους.
 
Θεσσαλονίκη 01-06-2015
Με τιμή
 
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος ([email protected])

 

Μέλος ΔΣ προσωρινής διοίκησης ΠΟΕΠΛΣ / Ταμίας ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας
 
http://eplskmaked.blogspot.gr/2015/06/h.html#more
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis