Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:15 | 11/05/2020

Προς  Πρόεδρο Μ.Τ.Σ. κ. Αντ/γο ε.α. Αντώνιο ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ

Κοιν.  1.- Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

         2.- Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

         3.- Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

         4.- Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

         5.- Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κ. Πρόεδρε,

Με αφορμή την εφαρμογή των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου (ν. 4472/2017), από το 2017, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, χορηγεί προκαταβολή του Β.Ο.Ε.Α. και όχι το σύνολο του δικαιούμενου βοηθήματος, στα δικαιούμενα τέκνα των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας εξορθολογισμού των παροχών και εξυγίανσης της οικονομικής κατάστασης του Ταμείου, πρώτιστο μέλημα, είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Μ.Τ.Σ. Σε κάθε περίπτωση όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματοποιηθείσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η περαιτέρω μείωση των αποδοχών, με μείωση του μερίσματος και κατ’ επέκταση του Β.Ο.Ε.Α., θα προκαλέσει ανατροπή του επιπέδου των αποδοχών και επιπλέον ανατροπή στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Συνεπώς, στο αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των μεριδίων, ώστε να σταματήσει η προκαταβολή του Β.Ο.Ε.Α.  και να γίνει τάχιστα η εκκαθάριση όλων των ετών.  Προς τούτο ζητάμε  συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητήσουμε πέραν των ανωτέρω και άλλα δέοντα ζητήματα των ασφαλισμένων μελών μας του Μ.Τ.Σ.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο και ζέον πρόβλημα που απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων μας Αστυνομικών & Στρατιωτικών.

2014 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis