Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 29/08/2017
Αισιοδοξία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ για αίσια έκβασης της απαγωγής -προ πέντε μηνών- του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ύστερα από χειρόγραφη επιστολή που απέστειλε, την προηγούμενη Παρασκευή, προς την οικογένειά του!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» στην επιστολή του ο 54χρονος όμηρος αναφέρει ότι είναι υγιής, ότι οι συνθήκες διαβίωσής του είναι καλές ενώ προσπαθεί να εμψυχώσει τους συγγενείς του. Χωρίς ωστόσο σε κανένα σημείο της επιστολής να υπάρχει αναφορά στα λύτρα που απαιτούν οι απαγωγείς, στην «ανάγκη» καταβολής τους ή να ασκηθεί οποιαδήποτε άλλη πίεση.
 
Στην αρχική εξέταση της επιστολής προσδιορίσθηκε ο γραφικός χαρακτήρας του κ. Λεμπιδάκη ενώ εξετάζεται για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων, DNA κλπ.
 
[custom:google-ads]
 
Σημειώνεται ότι η ομήρεια του κ. Λεμπιδάκη εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως από πλευράς χρονικής διάρκειας (σ.σ. εξαιρούνται οι απαγωγές στρατιωτικών, από δράση ενόπλων οργανώσεων στην Μέση Ανατολή, στην νότιο Αμερική αλλά και οι πολύχρονες απαγωγές ανηλίκων, χωρίς απαίτηση καταβολής χρημάτων σε χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ). Η αρπαγή μεγαλύτερης διάρκειας τα τελευταία χρόνια ήταν μόνο εκείνη 50χρονου εστιάτορα στην Μαλαισία που αφέθηκε ελεύθερος, το 2015, με καταβολή λύτρων περίπου 2,5 εκατ. ευρώ μετά από έξι μήνες κράτησης.
 
Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη «η αποστολή αυτής της επιστολής στους οικείους του απαχθέντα έχει προφανώς καθησυχαστικό χαρακτήρα. Είναι, ίσως, ένα δείγμα υποχωρητικότητας των δραστών, παρότι υπάρχει χαώδης διαφορά της τάξης των 30-40 εκατ. ευρώ στα λύτρα που ζητούνται και στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει η οικογένεια. Μέχρι στιγμής οι απαγωγείς έδιναν δείγματα ζωής του 54χρονου με SMS, ορισμένα από τα οποία είχαν υβριστικό χαρακτήρα. Αυτό το πιθανό δείγμα συναίνεσης ή προσέγγισης των απαγωγέων δείχνει ότι θέλουν να κερδίσουν επιπλέον χρόνο στις διαπραγματεύσεις. Συνεκτιμώντας ασφαλώς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την πολύμηνη ομηρία του κ. Λεμπιδάκη. Τέλος, ίσως προσμετρούν και άλλα στοιχεία του παρασκηνίου της υπόθεσης που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί».
 
 Η απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, ενώ ο 54χρονος κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα σπίτι του στα Καλέσσα, με τους απαγωγείς να προκαλούν τροχαίο προκειμένου να προχωρήσουν στο σχέδιό τους. Η αρχική απαίτηση των δραστών ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ όμως, ύστερα από ορισμένες «επαφές» με την οικογένεια, το ποσό περιορίσθηκε στα 30 έως 50 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η πλευρά της οικογένειας του ομήρου δήλωνε ότι «μπορούσε να δώσει στους απαγωγείς λύτρα της τάξης των 8-10 εκατ. ευρώ». Με τους απαγωγείς να επιμένουν στις απαιτήσεις τους.
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis