Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 15/06/2019

 

Προς: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής κ. Κουβέλη Φώτη

Κοιν: Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντινάυαρχο ΛΣ Ράπτη Σταμάτιο

Θέμα: «Ανάκληση αδειών και εκλογική αποζημίωση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» 

κ. Υπουργέ,

Η έναρξη μιας αναμενόμενα δύσκολης θερινής περιόδου συνδυάζεται με την παρατεταμένη εκλογική διαδικασία, που υποχρεώνει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε διαρκή επιφυλακή.

Πέραν όμως των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τις εκλογές σύμφωνα με την ΩΠ:132215/06-19 σχετική διαταγή, επιβάλλεται και η πλήρης ανάκληση των αδειών και όχι μόνο των κανονικών όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και το ΠΔ 56/2019 (ΦΕΚ 97-Α) για τη προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Επιπρόσθετα, θεωρούμε αδιανόητο η εκλογική αποζημίωση, που θα οριστεί για τις εθνικές εκλογές, να κυμανθεί στα επίπεδα του 2015 ή σε αυτά των πρόσφατων ευρωκοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

‌Αξιολογώντας τα δεδομένα της μακράς εκλογικής περιόδου, της συνεισφοράς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην εκλογική διαδικασία, το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις για ακόμη ένα καλοκαίρι οι Λιμενικοί θα μείνουν χωρίς άδεια και τονίζοντας τη φθίνουσα πορεία στις εκλογικές αποζημιώσεις τα τελευταία χρόνια στους υπηρετούντες των Σ.Α., ζητάμε από την πολιτεία να φερθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στην προσφορά μας και όχι σε επίπεδα που θα αγγίζουν και αυτή τη φορά τα όρια του ευτελισμού των ολίγων και μόνο ευρώ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis