Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:30 | 06/04/2021

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ.

 

ΚΟΙΝ: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.

             2) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

                 Υποστράτηγο κ.ΚΑΝΕΛΛΟ Γεώργιο.

             3) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη.

             4) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ.ΔΕΛΜΟΥΖΟ Γεώργιο.

             5) Δήμαρχο Δ.Δελφών κ.ΤΑΓΚΑΛΗ Παναγιώτη.

             6) Δήμαρχο Δ.Δωρίδας κ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ Γεώργιο.

             7) Πολιτικά κόμματα Ν.Φωκίδας.

             8) Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, 

                 κ.ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ Ιωάννα.

             9) Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας κ.ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Γεώργιο.

            10) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.         

            11) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

            12) Μ.Μ.Ε.

            

ΘΕΜΑ: «Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών».

 

Κύριε Υπουργέ,

 

  Με αφορμή την παρουσίαση από μέρους σας, μέσω της λευκής βίβλου, των προθέσεων της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότερη προστασία του πολίτη, αλλά και παλαιότερες δηλώσεις σας σε γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μας, οφείλουμε να προβούμε σε μερικές επισημάνσεις, που αφορούν πρωτίστως την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και παράλληλα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό του αγαθού της ασφάλειας, προς όφελος και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

  Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά σας, αποτελεί αναγκαία μεταρρύθμιση: « Ο Επιτελικός σχεδιασμός και λειτουργία σε κεντρικό επίπεδο και ενίσχυση της αποκέντρωσης των δυνάμεων, με τη δημιουργία ισχυρών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και οι δύο θεμελιακές μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί τώρα το Υπουργείο είναι το ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ και η νέα εκπαιδευτική πολιτική», ενώ παλιότερα είχατε αναφερθεί στην ανορθολογική διαχείριση-κατανομή του αστυνομικού προσωπικού, σε σχέση με τα ποσοστά εγκληματικότητας, μεταξύ κυρίως επαρχίας και Αθηνών, και συμφωνήσατε ότι πρέπει να τηρείται το αντικειμενικό σύστημα των μορίων στις μεταθέσεις.

  Στο σημείο αυτό και πριν καταθέσουμε τις επισημάνσεις μας, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε τις δηλώσεις της Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ Ιωάννας, η οποία προσφάτως αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Γενικής Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων, όπου εκεί θα υπάγονται όλα τα Τμήματα Μεταγωγών Δικαστηρίων της χώρας.

  Επίσης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στην οποία θα υπάγονται και οι Διμοιρίες Υποστήριξης των Αστυνομικών Διευθύνσεων, οι οποίες θα επιχειρούν όπου κριθεί αναγκαίο και όχι μόνο εντός των Διευθύνσεων στις οποίες ανήκουν, ενώ το προσωπικό με το οποίο θα στελεχωθούν, θα απασχολείται αποκλειστικά με τα παραπάνω καθήκοντα, με παράλληλη σύσταση Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

  Κύριε Υπουργέ,

  Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους συμπολίτες μας και διαχρονικά έχουμε καταθέσει και τις δικές μας προτάσεις επ΄αυτού. Ερμηνεύοντας όμως, όλες τις παραπάνω δηλώσεις-προτάσεις, καταλήγει εύκολα κανείς στο συμπέρασμα ότι μια ακόμα αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ είναι προ των πυλών, καθώς επίσης και μια πιθανή αλλαγή του κώδικα μεταθέσεων. Η τελευταία και πρόσφατη σχετικά αναδιάρθρωση που έγινε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών, δεν είχε ως αποτέλεσμα τίποτε άλλο πέρα από την έμμεση μείωση του αστυνομικού προσωπικού, μια μείωση που είχε ξεκινήσει με την κατάργηση των 6700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων, επί υπουργίας ΔΕΝΔΙΑ, ενώ τα πάρεργα συνέχισαν και συνεχίζουν να παραμένουν στην κορυφή της καθημερινότητάς μας.

Κύριε Υπουργέ,

  Η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται πρωτίστως αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων και απαλλαγή από κάθε είδους πάρεργο και μετά Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς επίσης χρειάζεται και εφαρμογή του κώδικα μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) και για τις εσωτερικές μεταθέσεις, εντός των Αστυνομικών Διευθύνσεων και γενναία ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό και της επαρχίας και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, με παράλληλη επανίδρυση Αστυνομικών Τμημάτων.

   Επιπροσθέτως, τυχόν υλοποίηση των προτάσεων της κυρίας ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, για την περιοχή μας αυτόματα σημαίνει και την κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς, εάν δεν υπάρξει ενίσχυση με μεγάλο αριθμό αστυνομικού προσωπικού, οι υπάρχουσες υπηρεσίες δε θα μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν, ιδιαιτέρως δε, αν δημιουργηθεί μόνιμη Διμοιρία Υποστηρίξεως, η οποία ως επί το πλείστον θα εκτελεί υπηρεσία εκτός Φωκίδας.

Κύριε Υπουργέ,

  Ελπίζουμε ότι το νέο ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ στο οποίο αναφέρεστε και οι ΄΄ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ΄΄ , δε θα καταργούν αστυνομικές υπηρεσίες και δε θα σημάνουν περαιτέρω μείωση του αστυνομικού προσωπικού στη Δ.Α. Φωκίδας. Ανησυχητικός βέβαια παράγοντας, αποτελεί το γεγονός της μη ενίσχυσης με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Φωκίδας, τα τελευταία χρόνια.

  Επίσης, ευελπιστούμε ότι θα μεριμνήσετε για την προστασία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, με τη διατήρηση ενός δίκαιου και αμετάβλητου κώδικα μεταθέσεων, εξασφαλίζοντας το αμετάθετο και την διοικητική υπαγωγή των υπηρεσιών ως έχουν και τη μη κατάργηση Διευθύνσεων ή Υπηρεσιών και την υπαγωγή μας σε ισχυρή περιφερειακή υπηρεσία, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα μετάθεσης εντός της Περιφερειακής Υπηρεσίας που θα δημιουργηθεί, ακόμα και χωρίς αίτηση των συναδέλφων μας και όχι αποκλειστικά εντός των ορίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων που σωστά είναι σήμερα.

  Κύριε Υπουργέ,

  Αναμένουμε την εξειδίκευση των προθέσεών σας και ελπίζουμε ότι όποιο και να είναι το σχέδιο σας για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και για τη Φωκίδα ιδιαίτερα, ότι δε θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι θα μας δοθεί έγκαιρα η δυνατότητα της επεξεργασίας, της διαβούλευσης και της κατάθεσης προτάσεων. Οι συνάδελφοί μας, οφείλουν να γνωρίζουν τις όποιες επιχειρούμενες αλλαγές και εσείς οφείλετε να μην επιτρέψετε σε καμία περίπτωση τη διασάλευση της οικογενειακής τους ευημερίας και της υπηρεσιακής τους υποβάθμισης.

  Το παρόν έγγραφό μας κοινοποιείται σε όλους τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς, από τους οποίους ζητούμε την εγρήγορση και τη συνεργασία, προς όφελος όλων μας και προς αποφυγή οποιουδήποτε αιφνιδιασμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 


ΝΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            ΨΕΒΕΔΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis