Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 26/02/2021
Προς: Διευθυντή Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Λυμπινάκη
 
Κοιν: α) Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης
 
β) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
γ) Αστυνομικές Υπηρεσίες Νομού Χανίων
 
δ) Μέλη μας
 
Θέμα: «Αποχώρηση Αστυνομικών Δυνάμεων από λόφο Καστέλι».
 
Κύριε Διευθυντά, όπως γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους, πραγματοποιήθηκε άκρως επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου 2020 στα Χανιά, με σκοπό να λήξει η επί 16 ετών παράνομη κατάληψη της «ROSA NERA» στο λόφο Καστέλι.
 
Κατόπιν αυτής της επιχείρησης και λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι το πέρας των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της έναρξης των οικοδομικών εργασιών, προέκυψε θέμα φύλαξης του χώρου αυτού.
 
Κύριε Διευθυντά, καλά ως εδώ, καθώς έπρεπε η Αστυνομία να παρέμβει για τη λήξη της παράνομης κατάληψης, πλην όμως εγείρεται σοβαρό θέμα για τη μετέπειτα φύλαξη, καθώς στο λόφο Καστέλι καθημερινά απασχολούνται δεκάδες αστυνομικοί από Υπηρεσίες των Χανίων, κεντρικές αλλά και της ενδοχώρας.
 
Αν τα συγκεκριμένα κτίρια του λόφου Καστέλι είχαν δημόσιο χαρακτήρα τότε καλώς η Αστυνομία να τα φυλάει, τι γίνεται όμως στην περίπτωση ιδιωτικών χώρων, ήτοι ιδιωτικές επιχειρήσεις; Στη συγκεκριμένη περίπτωση και εφόσον ισχύει η εκμίσθωση των κτιρίων αυτών έναντι συγκεκριμένου ετησίου μισθώματος, τότε η Αστυνομία δεν υποχρεούται να παρέχει φύλαξη σε ιδιώτες.
 
Αν οι ιδιώτες επιθυμούν να διαφυλάξουν την περιουσία τους τότε να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και όχι στην Ελληνική Αστυνομία και στους συναδέλφους μας οι οποίοι έχουν ιερή αποστολή την αστυνόμευση του Πολίτη.
 
Αν πάλι οι ιδιώτες εκμισθωτές του εν λόγου χώρου επιζητούν την παρουσία της Αστυνομίας τότε να εφαρμοστεί πλήρως η Κ.Υ.Α. 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β΄-888/21.03.2012), η οποία προβλέπει στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφ. στ. ότι εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών φρούρησης από την Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, αιτείται αυτών. Εάν το ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ , και όχι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, τότε ο ιδιώτης οφείλει να καταβάλλει την αντίστοιχη ορισμένη εκ του Νόμου κοστολόγηση των υπηρεσιών των συναδέλφων μας και η οποία θα καταβληθεί στα Ταμεία τους.
 
Κύριε Διευθυντά, όπως εύλογα αντιλαμβάνεστε, οι συνάδελφοί μας δεν υποχρεούνται να φυλάξουν το συγκεκριμένο χώρο και ζητούμε την άμεση αποχώρησή τους, με σκοπό να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους που δεν είναι άλλα από την προστασία των ΠΟΛΛΩΝ και όχι του ΕΝΟΣ. Κρίνουμε παράλογη την περαιτέρω παραμονή τους πόσο μάλλον για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το πέρας των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αν κριθεί ανάγκη να επανέλθουν, έχουν αποδείξει και ότι ΞΕΡΟΥΝ αλλά και ότι ΜΠΟΡΟΥΝ, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
 
Όσον αφορά τις καταλήψεις πανελληνίως είμαστε κατά αυτών, καθώς εάν κάποιος επιθυμεί να «παράγει πολιτιστικό έργο» θα πρέπει να αναλάβει όλο το κόστος αυτού και όχι να είναι «αριστερός επαναστάτης» με «δεξιές τσέπες», καταλαμβάνοντας ιδιοκτησίες που δεν του ανήκουν.
 
Κύριε Διευθυντά, αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας και σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κλειστές τις πόρτες του Α.Ε.Α., σας προτείνουμε να ζητήσετε ως Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, 40 έκτακτες προσωρινές αποσπάσεις αστυνομικών από άλλες Δ.Α. Χώρας, με σκοπό να αναλάβουν τη φύλαξη του στόχου αυτού, διαθέτοντας η Δ.Α. Χανίων καθημερινά έναν προϊστάμενο αξιωματικό σε κάθε βάρδια. Με τον τρόπο αυτό θα λυθεί το μείζων ζήτημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη αστυνόμευσης κυρίως στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων.
 
Για το Δ.Σ.
Ο
Πρόεδρος
ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος
6985777131
 
Ο
Γενικός Γραμματέας
ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός
6972871787
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis