Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 04/12/2020

 Ανοικτή Επιστολή

 

Προς: Τον Αξιότιμο Συνήγορο του Πολίτη

          κ. Ποττάκη Ανδρέα

   Κοιν: Βλέπε Πίνακα αποδεκτών

      Αξιότιμε κ. Συνήγορε,

  Το 2020 υπήρξε μια ιδιαίτερη και όλως εξαιρετικής δυσκολίας χρονιά. Η διαχείριση του μεταναστευτικού και η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς παγκόσμιας «επέλασης» του covid-19 ιδίως, επιβάρυναν τελολογικά τη χώρα μας, η οποία ήδη προσπαθούσε, μετά από δεκαετή και πλέον οικονομική και κοινωνική κρίση, να «προχωρήσει» και να βρει τον «βηματισμό της».

Οι νέες εξισώσεις που δημιουργήθηκαν αναπόφευκτα, επέδρασσαν και επηρέασαν όλη τη δράση της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης αφού τα νέα, τιθέμενα συνεχώς προβλήματα, αναζητούσαν και αναζητούν επειγόντως λύσεις. Όλοι μας είμαστε σαστισμένοι παρατηρητές της ροής των γεγονότων. Και όλοι μας ευχόμαστε η παγκόσμια κοινότητα και φυσικά η Ελληνική Πολιτεία να βγουν νικητές και από αυτόν τον αγώνα.

Η Ελληνική Αστυνομία και οι εργαζόμενοι που υπηρετούμε αυτό τον συνταγματικό θεσμό και πυλώνα της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, είμαστε εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα στην πρωτοκαθεδρία αυτών των μεγάλων αγώνων και κατά κοινή ομολογία, μαζί με τους υγειονομικούς υπαλλήλους, έχουμε «ποιήσει την ανάγκη φιλοτιμίαν».

Οι αγωνίες μας είναι μεγάλες, όπως και του κάθε συμπολίτη μας, αυτό το διάστημα. Αγωνιούμε για τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας, τους φίλους, τους συναδέλφους για την πατρίδα μας, για τον κόσμο όλο.

Αξιότιμε κ. Συνήγορε,

Ως Ανεξάρτητη Αρχή λειτουργείτε επικουρικά για την διασφάλιση της διαδικασίας και την τήρηση της νομιμότητας, ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 Θα επιθυμούσαμε να σας κάναμε κοινωνούς ότι ενώ ως Έλληνες αστυνομικοί εργαζόμαστε και μοχθούμε υπό τις σημερινές, πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες και προσβλέπαμε ότι η Ελληνική επίσημη Πολιτεία θα αναγνώριζε την υπομονή, το θάρρος, το φιλότιμο, τελευταία έχουμε υπάρξει μάρτυρες αλλεπάλληλων πειθαρχικών ή και ποινικών διώξεων συνάδελφων για ασήμαντους λόγους, πολλές φορές αυτεπάγγελτα και με «πρωτοβουλία» της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ.

Κάποιοι μεσούσης  της κρίσης που διάγουμε, έχουν αναγορεύσει εαυτόν σε κήνσορα και τιμητή κάθε αστυνομικής ενέργειας όταν αυτό υπαγορεύεται από κάποιον από τους εκατοντάδες ιστότοπους και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τότε ακόμη και όταν, «περί όνου σκιάς», αποδειχθεί μετά από Προκαταρκτικές Έρευνες και Ένορκες Διοικητικές ή Ποινικές διερευνήσεις, ότι υφίσταται κάτι επιλήψιμο, πλήρως αποδεικνύεται στη συνέχεια ότι αυτό οφείλεται σε εσφαλμένες εντολές τους, σε κακή τοποθέτηση και παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, σε μη επίρριψη ευθυνών σ’ αυτούς που διοικούσαν.

Επιχειρείται έτσι και εκ του πλαγίου, τεχνητή λάκτιση ευθυνών στους κατωτέρους, απόσειση των δικών τους και ένα ατέρμον αναχρονιστικό γαϊτανάκι δήθεν «δημοσίων σχέσεων» με επίσης προφανείς λόγους. Η τεράστια αύξηση των παραπάνω υποθέσεων που «ερευνώνται» εν ονόματι της διαφάνειας δεν περιποιούν, αυτή τη στιγμή, καμία τιμή στη δημοκρατία μας. Δημιουργούν εργαζόμενους που πλέον θεωρούνται προφανέστατα «αναλώσιμοι» και γενικοπροληπτικά a priori εξιλαστήρια θύματα.

Υπάρχει πλέον η γενική αίσθηση, ότι αυτοί και όσοι δε μπορούν να αποδεχθούν ότι είναι δυνατόν να συμπορευτούν οι ιδέες τους με την ειρηνική συνύπαρξη όλων σε μια κοινωνία, είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και του ίδιου προβλήματος.

Αξιότιμε κύριε Συνήγορε,

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών είμαστε διατεθειμένοι, για ακόμη μια φορά, να συνεργαστούμε για όλα τα θέματα, προκειμένου να προστατεύσουμε τα μέλη μας από fake καταγγελίες, οι οποίες πολλές φορές γίνονται και δια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο, να θωρακίσουμε τους αστυνομικούς από ανακριβείς ή ανώνυμες καταγγελίες, από το μείζον ζήτημα χρήσης αποσπασματικού φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού σε βάρος τους, από τις δεκάδες Ε.Δ.Ε. που διατάσσει η Διοίκηση για όλα τα ανωτέρω και για τα οποία ο αστυνομικός κρίνεται (και ορθά) σαν δημόσιος λειτουργός οποίος πρέπει να ελεγχθεί με αυστηρότητα, ενώ αν στην ίδια υπόθεση ο ίδιος ο αστυνομικός  στραφεί εναντίον του  οποιουδήποτε έχοντας αξιώσεις για τα όσα ανυπόστατα ενδεχομένως του προσάπτονται, να αντιμετωπίζεται σαν μονάδα και σαν απλός πολίτης !!!

Επιπρόσθετα, ενώ σε περιπτώσεις  ανώνυμων – ανυπόστατων καταγγελιών ακόμα και για αναρτήσεις στα social media όπου εμπλέκονται αστυνομικοί, τα αντανακλαστικά της Ηγεσίας είναι τάχιστα όσον αφορά την απόδοση ευθυνών (διοικητικά μέτρα), δεν παρατηρούμε την ίδια «ζέση» και «ευαισθησία» από πλευράς της, όταν επίσημα συνδικαλιστικά όργανα που εκπροσωπούν χιλιάδες αστυνομικούς καταγγέλλουν αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Αποτελούμε και εμείς ένστολους πολίτες αυτής της Χώρας και δεν μπορούμε να μην αναζητήσουμε τα δικαιώματά μας. Προς τούτο προσβλέπουμε σοβαρά στη βοήθειά σας και ευελπιστούμε ότι με τη συνδρομή σας να μας προτείνετε ενδεχομένως λύσεις  προκειμένου να ανευρεθούν δικλείδες ασφαλείας ώστε να προστατευτούν οι αστυνομικοί από περιστατικά όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.

  Με τον τρόπο θεωρούμε ότι θα ελαχιστοποιηθούν οι παραπάνω σοβαρότατες δυσλειτουργίες για την ανέλιξη της δημοκρατίας μας, της Ελληνικής Πολιτείας και του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού.

          Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε από πλευράς μας διευκρίνηση ακόμα και για τη γνωστοποίηση συγκεκριμένων περιστατικών.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και με εκ των προτέρων ευχαριστίες.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Πίνακας αποδεκτών:

   1)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 2)Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

  3)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4)Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5)Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

6) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Υποστράτηγο κ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γεώργιο

 7) Γενικό Επίτροπο Δημόσιας Διοίκησης

 8) Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

9) Προϊστάμενο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

10) Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

11) Πολιτικά Κόμματα

12) Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων

   13) ΜΜΕ

   14) Υπηρεσίες Αθηνών

        

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis