Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:28 | 17/12/2019

Την έντονη αντίδρασή του «τις συνθήκες ασφυξίας που δημιουργούνται καθημερινά πλέον στην Αθήνα […] από κάθε λογής πορείες και διαμαρτυρίες ελάχιστων αριθμητικά ομάδων, που αυθαίρετα και αναιτιολόγητα κλείνουν τους δρόμους και αποκλείουν την πρόσβαση» εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), με επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, ζητά μάλιστα από την κυβέρνηση την άμεση θεσμοθέτηση κανόνων «για μια λειτουργική Αθήνα».

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

«Με αφορμή τις συνθήκες ασφυξίας που δημιουργούνται καθημερινά πλέον στην Αθήνα και την αδυναμία λειτουργίας της πόλης που έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων, των επισκεπτών, αλλά και των επαγγελματιών, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ζητώντας τους τη θεσμοθέτηση κανόνων που θα επιτρέπουν στην πόλη να λειτουργεί.

[custom:google-ads]

Ακολουθούν οι δύο επιστολές ως κάτωθι :

Α. Προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Κον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία αυτής της επιστολής, καθώς  θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας για τη ζωή των πολιτών αλλά και την οικονομία της χώρας το να εξασφαλίσουμε στοιχειώδεις κανόνες εύρυθμης λειτουργίας της πόλης της Αθήνας. Κι αυτοί οι κανόνες θα διασφαλίσουν μια ευκολότερη ζωή για τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζομένους.

Σε αυτούς τους τελευταίους ανήκουν και οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες, έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι μετά από μια δεκαετή κρίση και πάρα τις τρομακτικές δυσχέρειες που είχαν να αντιμετωπίσουν, κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί, να κρατήσουν τα καταστήματα και τις δουλειές τους  ανοικτές, να προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και με τις βιτρίνες τους να συνεχίζουν να φωτίζουν και να δίνουν ζωή σε κάθε σημείο της πόλης.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Είναι πλέον εκτός λογικής μια ολόκληρη πόλη και τα εκατομμύρια αυτών που κινούνται μέσα σε αυτήν να βρίσκονται σχεδόν καθημερινά όμηροι και εγκλωβισμένοι από κάθε λογής πορείες και διαμαρτυρίες ελάχιστων αριθμητικά ομάδων, που αυθαίρετα και αναιτιολόγητα κλείνουν τους δρόμους και αποκλείουν την πρόσβαση.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές ημέρες μέσα στον μήνα κατά τις οποίες οι καταστηματάρχες, καίτοι ανοίγουν τα καταστήματά τους, αυτά είναι αδύνατον να τα επισκεφθούν πελάτες, καθώς είναι μη προσβάσιμα. Οι ίδιοι επιχειρηματίες όμως, ως συνεπείς πολίτες, θα κληθούν να καταβάλουν τους φόρους και τις υποχρεώσεις τους, ώστε να λειτουργήσει το κράτος.

Πρέπει ξεκάθαρα να δηλωθεί ότι στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο περιορισμός του δημοκρατικού  δικαιώματος της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης των αιτημάτων του οποιουδήποτε πολίτη – πολλώ δε μάλλον από εμάς, έναν διεκδικητικό και μαχητικό φορέα. Αντιθέτως, ζητούμε να εξορθολογιστούν τα προβλήματα και οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που αυτές προκαλούν εις βάρος άλλων ομάδων, με τελικό αποτέλεσμα να ζημιώνονται και αυτές οι ίδιες διεκδικήσεις, λόγω της απώλειας της απαραίτητης συμπαράστασης και υποστήριξης που προϋποθέτει η ευόδωση των στόχων της.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Ζητούμε από την κυβέρνησή σας την άμεση θεσμοθέτηση κανόνων που θα επιτρέπουν σε κάθε ομάδα τη δημοκρατική διεκδίκηση των αιτημάτων της, καταλαμβάνοντας όμως αναλογικά με τον όγκο της δημόσιο χώρο και δημιουργώντας κατ’ επέκταση αναλογική με τον όγκο της δυσλειτουργίας στην πόλη. Έτσι, σε όλη την πόλη προτείνεται το πεζοδρόμιο για μικρές ομάδες, μία λωρίδα του δρόμου για μεγαλύτερες και όλος ο δρόμος για μαζικές διεκδικήσεις.

Είναι βέβαιο ότι ο αλληλοσεβασμός και η κατανόηση των προβλημάτων ενός εκάστου θα βοηθήσουν στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, υποστήριξης και αλληλοβοήθειας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι πολίτες όχι απλώς είναι έτοιμοι να δεχθούν μια τέτοια πρωτοβουλία από εσάς, αλλά την αναμένουν και την απαιτούν αμέσως.

Προς τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κον Αλέξη Τσίπρα και τους Προέδρους των Κομμάτων της Βουλής

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι των Κομμάτων της Βουλής

Σας κοινοποιούμε την επιστολή που αποστείλαμε προς τον πρωθυπουργό της χώρας. Του ζητήσαμε την άμεση λήψη μέτρων, με στόχο τον εξορθολογισμό των εκδηλώσεων και διαμαρτυριών που κλείνουν το κέντρο της πόλης και οδηγούν σε ασφυξία τη ζωή κατοίκων, επισκεπτών και εργαζομένων.

Με δεδομένη την ευαισθησία σας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και τη σημασία που δίνετε στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς προς όφελος εργαζομένων, καταναλωτών αλλά και συνολικά των πολιτών της πρωτεύουσας, ευελπιστούμε στη συμπαράσταση σας και στην υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός μας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis