Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 06/12/2018

Η δημοτική αστυνομία επιστρέφει στα Χανιά και δημιουργούνται με τη σύστασή της 30 θέσεις.

Όπως ανακοινώθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων ιδρύεται αυτοτελές τμήμα δημοτικής αστυνομίας για μελλοντική αξιοποίηση. 

Μέχρι σήμερα λειτουργούσε το τμήμα ελέγχου στάθμευσης που θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά έως ότου μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει τη δημοτική αστυνομία.

[custom:google-ads]

Οι νέες θέσεις που προβλέπονται στον Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας για τη σύσταση της δημοτικής αστυνομίας είναι 30 συνολικά. Συγκεκριμένα, 20 θέσεις ΔΕ, 5 Τ.Ε. και 5 Π.Ε.

Αρχικά είχε προκύψει ένα ζήτημα με τη δημοτική αστυνομία σχετικά με το αν θα μπορεί να υπάρχει συγχρόνως με το τμήμα ελεγχόμενης στάθμευσης. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε γιατί σύμφωνα με τον νόμο οι οργανικές μονάδες που έχουν αποφασιστεί να λειτουργήσουν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως το τμήμα ελέγχου στάθμευσης μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με τη δημοτική αστυνομία.

Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στο πλαίσιο της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Χανίων, συστήνονται 123 νέες οργανικές θέσεις προσωπικού στον δήμο Χανίων όλων των κατηγοριών σύμφωνα με τις ανάγκες και επικαιροποιούνται οι κλάδοι και οι ειδικότητες που μπορούν να διεκδικούν θέσεις προϊσταμένων και διευθύνσεων.

flashnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis