Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:12 | 12/04/2017

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

 

Τα τελευταία δύο χρόνια το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα έχει κατά γενική ομολογία γιγαντωθεί στη χώρα μας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία και οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν οι συνεχείς μετακινήσεις των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Α. προς τα νησιά για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών.

Οι περισσότερες από τις μετακινήσεις αυτές πραγματοποιούνταν χωρίς τη θέληση των συναδέλφων μας, οι επαναλαμβανόμενες μετακινήσεις επιβάρυναν τους εναπομείναντες συναδέλφους που καθημερινά παλεύουν για τις βασικές ανάγκες στην Αττική, ενώ παράλληλα οι οικογένειες αστυνομικών στερούνταν για αρκετό διάστημα τα μέλη τους.

Η Ένωση Αθηνών με συνεχείς παρεμβάσεις, ανακοινώσεις και συναντήσεις με όλους τους αρμοδίους προσπάθησε όλο αυτόν τον καιρό να εξομαλύνει την κατάσταση.

Κατά καιρούς αυτό επιτυγχάνονταν, αλλά μόνιμη λύση δεν είχε μέχρι τώρα δοθεί.

Τις τελευταίες μέρες ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου  να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση αφού το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να εφαρμόσει ένα σχέδιο ορθολογικό και με γνώμονα τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών.

Πιο συγκεκριμένα προχώρησε στη σύσταση διμοιριών σε όλα τα νησιά τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα από συναδέλφους όλης της επικράτειας που έχουν εκπαιδευτεί στο αντικείμενο αυτό και κυρίως που εξέφρασαν επιθυμία να μετακινηθούν με δαπάνες δημοσίου.

Έστω κι έτσι νιώθουμε δικαιωμένοι, αφού οι συνεχείς οχλήσεις μας είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Πλέον από την Αττική θα απασχολούνται τρεις διμοιρίες της Υ.Α.Τ. για τις ανάγκες που θα δημιουργούνται στα νησιά.

Η εξέλιξη αυτή, η ικανοποίηση δηλαδή του αιτήματός μας από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. μας χαροποιεί διότι εξομαλύνει τις εργασιακές συνθήκες στην Δ.Α.Ε.Α..

Η επιστροφή των δυνάμεων στη διάθεση της Γ.Α.Δ.Α. οφείλει να εξωραΐσει τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών  και ελπίζουμε να μην αποτελέσει λόγο για επαναλαμβανόμενη και υπερβολική κατασπατάληση δυνάμεων με την εμφάνιση αναγκών που επί δύο χρόνια .….. δεν υπήρχαν!!

 

                                                               Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                            - Ο -

                  Πρόεδρος                                                        Γεν. Γραμματέας                                      

   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis