Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 12/02/2020

Σχεδόν μισό αιώνα χρειάστηκε να περιμένει τα οστά του ταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη η οικογένειά του. Ο Γεώργιος Κατσάνης, από τις Σέρρες, έπεσε στις 21 Ιουλίου 1974 από σφαίρα Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στην περιοχή του κάστρου του Αγίου Ιλαρίωνα, στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων.

Ο επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση των οστών, τα οποία βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στα Κατεχόμενα, σε στρατόπεδο των Τούρκων στον Αγιο Ιλαρίωνα. Στον ίδιο τάφο είχαν βρεθεί και τα οστά τεσσάρων αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

Σε κάθε περίπτωση, για τη σύζυγο και τις δύο κόρες του πρόκειται για μια εξέλιξη τόσο οδυνηρή όσο και λυτρωτική. «Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το διαχειριστώ, είναι κάτι που με πληγώνει» ξεσπά η Εύη Κατσάνη, κόρη του αδικοχαμένου ταγματάρχη. 

«Οι εικόνες που έχω από τον πατέρα μου είναι εικόνες από τα παιχνίδια που παίζαμε όταν μας έπαιρνε στην αγκαλιά του» συμπληρώνει η άλλη κόρη της οικογένειας, Αγγελική Κατσάνη. «Ηταν ένας αγνός πατριώτης, με υψηλά ιδανικά» δηλώνει στην κάμερα του Open TV η χήρα του ήρωα ταγματάρχη, Εριφύλλη Κατσάνη.

Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως υπάρχουν περίπου 500 περιπτώσεις πεσόντων, οι οποίοι είναι γνωστό ότι έχουν σκοτωθεί αλλά τα οστά τους δεν έχουν εντοπιστεί. 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis