Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 31/03/2017

   Το Σ.ΕΦ.Ε.Α.Α  ολοκληρώνοντας τις επαφές συζητήσεις, αρχικά με τον κ. Αρχηγό και τους επιτελείς του Αρχηγείου (10/02/2017) και τέλος με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής (22/03/2017),επικεντρώνοντας στο τεράστιο κατ΄ εμάς επιχειρησιακό ατόπημα, της διάθεσης δηλαδή, υπηρεσιών εποχούμενης  περιπολίας (ΔΙ.ΑΣ, Ο.Π.Κ.Ε κ.α), στη εξυπηρέτηση υπηρεσιών φρούρησης -επιτήρησης σταθερών στόχων (Σταθμοί Μαζικών Μέσων Μεταφοράς, Πολιτικά κόμματα - πολιτικά γραφεία  , γήπεδα , εμπορικά καταστήματα κ. α) έως σήμερα  δεν έλαβε ούτε ένα δείγμα θετικής ανταπόκρισης .

   Δέον να αναφέρουμε ότι οι προαναφερόμενες υπηρεσίες περιπολιών έχουν απολέσει  κάθε επαφή με την αποστολή τους και τον λόγο της δημιουργίας τους, απουσιάζουν από τις γειτονιές  και μαζί τους απουσιάζει και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών τους, εγκατέλειψαν την καταστολή βαριάς μορφής  εγκληματικών πράξεων σε βαθμό, που η απουσία τους δημιουργεί στους πολίτες το ερώτημα αν οι υπηρεσίες αυτές υφίστανται ή έχουν καταργηθεί!!

  Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι φρουρεί πολιτικά κόμματα και γραφεία κατόπιν απαίτησης των υπευθύνων ασφαλείας τους και κατόπιν "ευγενικής χορηγίας" της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τα ίδια κόμματα καθημερινά δηλώνουν δημόσια ότι κόπτονται για την ασφάλεια των πολιτών, περικόπτοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των πολιτών. 

   Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε ζητήσει από τα κόμματα να επιστρέψουν τους αστυνομικούς περιπολίας στους πολίτες και την κοινωνία χωρίς μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα . τις επόμενες μέρες θα  αποστείλουμε  επιστολή μας στα πολιτικά κόμματα που τους απασχολούν και στη Βουλή  των Ελλήνων, με την ελπίδα να αναλάβουν πρωτοβουλία απόδοσης των αστυνομικών στο φυσικό και υπηρεσιακό τους χώρο.

  Στο κομμάτι που αφορά την χρησιμοποίηση των αστυνομικών εποχούμενων περιπολιών σε σταθερούς στόχους εκτός εκείνων των πολιτικών, θα προβούμε σε συμβολική  διαμαρτυρία και αντίδραση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με την προϋπόθεση ότι ούτε αυτή την φορά θα βρουν ανταπόκριση οι εκκλήσεις μας .

   Ως ύστατη προτροπή, καλούμε την Ηγεσία του Σώματος και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να  κατανοήσουν την αναγκαιότητα, ότι οι λίγες αστυνομικές δυνάμεις που απέμειναν για την προστασία των ανυπεράσπιστων πολιτών πρέπει να επιστρέψουν σε αυτούς, άλλωστε είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται  από την προστασία επισήμων και άλλες συναφείς υπηρεσίες. 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
  -O-                                                                                -O-
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
            ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                          ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis