Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 28/12/2016

Η New Line και η Warner Bros. ολοκληρώνουν τα γυρίσματα της νέας μεταφοράς του εφιαλτικού «ΙΤ» του Στίβεν Κινγκ, σε σκηνοθεσία του Αντρές Μουσκιέτι («Mama»), που αναμένεται στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2017. Στο ρόλο του κλόουν Pennywise θα δούμε τον 25χρονο Σουηδό ηθοποιό Μπιλ Σκάρσγκαρντ (της γνωστής οικογένειας), ο οποίος θα αναμετρηθεί με την ανατριχιαστική, κλασική ερμηνεία του Τιμ Κάρι. Ο γιος τους Στέλαν Σκάρσγκαρντ και αδερφός του Αλεξάντερ, έχει πρωταγωνιστήσει στα «Hemlock Grove» και «Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση», και για το «ΙΤ» θα σηκώσει σίγουρα βαρύ φορτίο (και μακιγιάζ)!

Να θυμίσουμε πως ο Κάρι Φουκουνάγκα («Beasts of No Nation», πρώτος κύκλος «true Detective») είχε αποχωρήσει από το πρότζεκτ λόγω δημιουργικών διαφορών, ειδικά επί του προϋπολογισμού, ενώ η New Line κατά την προσφιλή της μέθοδο («Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Χόμπιτ»), ήθελε να χωρίσει το βιβλίο σε 2 μέρη.

Το «ΙΤ» δημοσιεύθηκε το 1986, και η τηλεοπτική μεταφορά του το 1990 από τον Τόμι Λι Γουόλας με την αξεπέραστη ερμηνεία του Τιμ Κάρι στο ρόλο του απόκοσμου κλόουν («Pennywise the Dancing Clown»), έχει χαράξει ανεξίτηλα τη μνήμη των εφήβων της δεκαετίας του '90.

Επτά ενήλικες επιστρέφουν στην πόλη Ντέρι, όπου παλαιότερα είχαν αντιμετωπίσει ένα κακό πλάσμα που δολοφονούσε παιδιά. Το πλάσμα λεγόταν το «Αυτό» και η αγαπημένη μορφή που έπαιρνε προκειμένου να τα πλησιάσει ήταν του κλόουν. Εικοσιοκτώ χρόνια μετά, παιδιά δολοφονούνται πάλι και οι καταπιεσμένες αναμνήσεις των ενηλίκων από εκείνο το καλοκαίρι ξανάρχονται στην επιφάνεια.

Σε μία προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η εικόνα του ανατριχιαστικού κλόουν, αλλά παράλληλα το κοστούμι να δηλώνει τις «προηγούμενες ζωές» σύμφωνα με την σχεδιάστρια Τζέινι Μπράιαν, ο νέος Pennywise θυμίζει διακριτές περιόδους της αγγλικής ιστορίας και είναι μια δραστικά διαφορετική εμφάνιση από εκείνη του Τιμ Κάρι. Οι πρώτες εικόνες του Μπιλ Σκάρσγκαρντ κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από το Entertaiment Weekly και μπορείτε να τις δείτε παρακάτω.

Το φιλμ θα κυκλοφορήσει σε δυο μέρη. Το part one θα επικεντρώνεται στην ομάδα των εφήβων (Losers Club) και το part two θα πιάνει τους χαρακτήρες στην ενήλικη ζωή τους. Το «Stephen King’s ΙΤ Part One» αναμένεται στις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

 

cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis