Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 13/01/2017

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ως πρώτη και άμεση αντίδραση στην αυταρχική και χωρίς προηγούμενο ενέργεια του Α.Π.Σ. για εκπαίδευση συναδέλφων που θα στελεχώσουν τα δώδεκα (12) νεοϊδρυθέντα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο μας προχώρησε στην διεξαγωγή μετά και από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., εκτάκτου συνεδρίου στην πόλη της Αθήνας με την συμμετοχή των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της χώρας, όπου εκτός από τους προσκεκλημένους, τοποθετήθηκαν όλοι όσοι ζήτησαν τον λόγο και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου είναι τα εξής:

 
 Η ηγεσία του Π.Σ., σε μία επίδειξη ανεξήγητης υποταγής στις αποφάσεις της πολιτικά προϊστάμενης αρχής, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ίχνος ευθιξίας και αναγνώρισης της μέχρι σήμερα προσφοράς των πυροσβεστών της χώρας, συνυπόγραψε το διαρκές ξεσπίτωμά τους! 
 
  Συνυπέγραψε δηλαδή την πρακτική της επιστροφής στο παρελθόν με την ουσιαστική κατάργηση της μεγάλης κατάκτησης, της θεσμοθέτησης του κανονισμού μεταθέσεων του προσωπικού μας, που έβαλε τέλος στις αυθαίρετες και εκδικητικές συμπεριφορές!
 
 Επιβεβαιώθηκε επίσης το γεγονός, ότι το Π.Σ. λειτουργεί με όρους και κανόνες προηγούμενων δεκαετιών, αφού καμία φυσική ηγεσία περιέργως δεν προχώρησε σε αναδιοργάνωση της οργανικής του δύναμης στην βάση των πραγματικών αναγκών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε
περιοχής!
 
 Αντί αυτών καθημερινά φροντίζουν για την περαιτέρω υποβάθμισή του, όπως περίτρανα αποδεικνύει και η χθεσινή δημοσίευση της κατανομής της οργανικής δύναμης του προσωπικού του Π.Σ. για το 2017 με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Α.Π.Σ., στην οποία αποτυπώνεται η μείωσή της ανά υπηρεσία με μ.ο. μείωσης από 2 έως 4 οργανικές θέσεις!
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης υπήρξε μείωση 100 οργανικών θέσεων (από 366 στις 266)! Πως μπορεί λογικά να εξηγηθεί η μεγάλη αυτή μείωση σε μια πόλη με 1.300.000 πληθυσμό; 
 
Δημιουργούνται δηλαδή νέες Υπηρεσίες στα αεροδρόμια της χώρας αλλά σύντομα και στους νέους αυτοκινητοδρόμους, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το Π.Σ., με ανάγκες σε προσωπικό πλέον των 900 ατόμων και την ίδια στιγμή, η «σοφά ποιούμενη» ηγεσία μας μειώνει την οργανική δύναμη των Υπηρεσιών της χώρας, με σκοπό βεβαίως την λειτουργία των νέων σταθμών!
 

Αδιαφορούν παντελώς για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και τις ανάγκες τους, επιζητώντας τις παλιότερες πρακτικές της περιφοράς των συναδέλφων ανά το πανελλήνιο με συνεχείς μεταθέσεις και μετακινήσεις για πολλά χρόνια!

 
 Μετά από τις παραπάνω λυπηρές διαπιστώσεις από όλους τους συμμετέχοντες στην έκτακτη σύγκλιση του κορυφαίου οργάνου της Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να κατατεθεί το ΨΗΦΙΣΜΑ του 20ου Συνεδρίου στην Βουλή των Ελλήνων και μετέπειτα σύσσωμα να κατευθυνθούμε προς το Α.Π.Σ., προκειμένου να συναντηθούμε με τον κ. Αρχηγό, ο υπασπιστής του όμως μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο Υπουργείο. Παρά τα επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα στο κινητό του τηλέφωνο, δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση του.
 
  Αποφασίστηκε εκ νέου και ΟΜΟΦΩΝΑ να μεταβούμε στο Υπουργείο προκειμένου να τον συναντήσουμε εκεί και μόλις είχαμε φτάσει, κατά τρόπο περίεργο δεχτήκαμε τηλέφωνο από τον Υπασπιστή του που μας γνωστοποίησε ότι ο κ Αρχηγός μεταβαίνει στο Α.Π.Σ. και θα δεχτεί αντιπροσωπία εννέα ατόμων για να συζητήσει μαζί μας! Μάλιστα μας προέτρεψε να μεταβούμε γρήγορα στο Αρχηγείο, καθώς είχε προγραμματίσει άλλα σημαντικά ραντεβού (ως γνωστό επακολούθησε το γνωστό και άνευ προηγουμένου φιάσκο με τις κρίσεις!!!).
 
 Ενημερώθηκαν άπαντες για τις εξελίξεις και αποφασίστηκε και πάλι ΟΜΟΦΩΝΑ να μεταβούμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας διότι αντιληφθήκαμε ότι οι τακτικές του κρυφτού συνεχίζονται από την πλευρά της ηγεσίας όπως και η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, με σκοπό να μην υπάρξει καμία αντίδραση από εμάς. Γνωρίζουν ότι τα επιχειρήματά τους δεν αρκούν για να εξηγήσουν τις πράξεις τους! Με τακτικές που μας εμπαίζουν δεν πρόκειται να ξεφύγουν!
 
Συνάδελφοι, μετά τα παραπάνω είναι ευνόητο ότι σκοπός τους είναι η συρρίκνωση και η διάλυση των Υπηρεσιών, όπως υφίστανται μέχρι σήμερα!
 
Συνεπάγεται όμως αυτό και την διάλυση των οικογενειών μας και αυτό οφείλουμε να μην το επιτρέψουμε! Πρέπει σύντομα, καθώς γρήγορα προωθούν και τα σχέδιά τους, να αντιδράσουμε!
 
 Η αρχή: Πανελλαδική κινητοποίηση για την οποία θα ενημερωθείτε άμεσα! Γιατί όλοι μαζί κερδίζουμε! Όλους μαζί πρέπει να μας βρούν απέναντί τους!!! 
 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis