Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:30 | 23/03/2018

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη φοβήθηκαν επίθεση με αυτοκίνητο. Τελικά ο οδηγός, ένας 25χρονος, υπο την επήρεια αλκοόλ, τους χτύπησε με μπουνιές. 

Αναλυτικότερα, επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αυτοκίνητο φοβήθηκαν οι αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη όταν στις 03:45 τα ξημερώματα της Τετάρτης, είδαν ένα όχημα με δύο επιβάτες να κινείται με φρενήρη ταχύτητα στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Διδότου στα Εξάρχεια.

Το αυτοκίνητο παραλίγο να προσκρούσει πάνω στους αστυνομικούς και σε ένα ταξί, επιχείρησε να διαφύγει αλλά λίγα μέτρα μακρύτερα οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να το ακινητοποιήσουν. Στο όχημα επέβαινε ένας 25χρονος και μία νεαρή κοπέλα, με τον νεαρό να αρχίσει να βρίζει τους αστυνομικούς, να τους γρονθοκοπεί και να τους κλωτσά.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν ενώ με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για αντίσταση και εξύβριση οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. Ο νεαρός φαίνεται πως δεν έχει ποινικό παρελθόν, ενώ αιτία της πράξης του ήταν η κατανάλωση αλκοόλ και η πρόθεσή του να δείξει τον ισχυρό ανδρισμό και την «μαγκιά» του στην κοπέλα που συνόδευε. Το περιστατικό δεν δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Να θυμίσουμε ότι στις 8 Νοεμβρίου 2017 είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό και μάλιστα δύο ημέρες μετά την δολοφονική τρομοκρατική επίθεση με πολεμικά καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, από μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, που για δεύτερη φορά επιχειρούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Ένας 30χρονος ηλεκτρολόγος, κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Ανδρέα Μεταξά και με ελιγμούς να φτάνει στο φανάρι, όπου σταμάτησε. Οι σκοποί της διμοιρίας πλησίασαν για να ελέγξουν τον άνδρα που οδηγούσε, αλλά αυτός έκανε πρώτα όπισθεν κι έπειτα μπροστά με ταχύτητα, προσπαθώντας να χτυπήσει τον έναν από τους σκοπούς. Στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει, αλλά ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε το λάστιχο το οχήματος. Ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε, αλλά από τα στοιχεία που προέκυψαν εντοπίστηκε και συνελήφθη αργότερα στο σπίτι του. Ο νεαρός δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, δεν είχε θελήσει να απαντήσει για ποιο λόγο δεν σταμάτησε στον έλεγχο της αστυνομίας, λέγοντας πως θα απαντήσει μόνο ενώπιον του εισαγγελέα, κάτι που ούτε εκεί δεν έκανε.

thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis