Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:13 | 02/06/2019

Του Μπογδανίδη Αχιλλέα

Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αν ποτέ ερωτηθεί κάποιος πολίτης ότι στα τέλη της δεύτερης 10ετίας του 21ου Αιώνα κεντρικά Τμήματα Ασφαλείας στερούνται των απαραιτήτων εφοδίων, όπως ένα φωτοτυπικό μηχάνημα ή ένα εκτυπωτή,  θα πίστευε ότι μάλλον τον εμπαίζουν με αστείες ερωτήσεις που ανήκουν  στο φάσμα της επιστημονικής φαντασίας ή στην καλύτερη σε Υπηρεσίες τριτοκοσμικών χωρών .

Και όμως δεν διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό, δεν διαθέτουμε οχήματα, δεν μπορούμε να διαθέσουμε βραδινό Αξιωματικό Υπηρεσίας. Αφήστε μας τουλάχιστον να λειτουργούμε, με αξιοπρέπεια, ως Κ.Ε.Π. καταγράφοντας τις αξιόποινες πράξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή δικαιοδοσίας μας. Μην αναγκάζετε τους Διοικητές των Υπηρεσιών αυτών και στους συναδέλφους τους να βγαίνουν στην ελεημοσύνη, ως προς την δωρεά τεχνικών μέσων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παρεξηγηθούν από κάποιους καλοθελητές που αφορμή περιμένουν για δυσμενή σχόλια .

[custom:google-ads]

Οπότε συνακόλουθα ευτελίζετε πραγματικά το άξιωμά μας ως Αστυνομικοί, όταν  ζητιανεύουμε μελάνι για τον εκτυπωτή και χαρτί για το φωτοτυπικό μηχάνημα της Υπηρεσίας μας. Είναι ντροπή να διαπραγματεύομαστε το κόστος της ζημίας της Υπηρεσιακής μοτοσικλέτας  με τον εκάστοτε υπάλληλο συνεργείου ,γιατί απλά όλοι γνωρίζουν ότι θα το μοιραστούμε μεταξύ μας οι συνάδελφοι στο γραφείο.

Ας αξιοποιήσει επιτέλους η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία του Σώματος τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα κοινοτικά κονδύλια για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιτέλους το Υπουργείο ας αναπροσαρμόσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της στις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών και του προσωπικού της. Αφού υπάρχει λύση γιατί δεν την επιδιώκουμε…

Πιστέψτε μας ποιος Διοικητής Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν θα ήθελε το Τμήμα του να λειτουργεί υποδειγματικά;

Ποιος Διοικητής Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν θα ήθελε να διαθέτει οχήματα για περιπολίες σε 24ωρη βάση ενεργώντας προληπτικά στην περιοχή δικαιοδοσίας του.

Ποιος Διοικητής Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν θα ήθελε να έχει ένα Τμήμα μοντέλο σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό υπό τις οδηγίες το οποίο να εργάζεται σταθερά και μεθοδικά για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων και συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή του.

Μην μας υποβαθμίζετε άλλο, μην προκαλείτε την εξάλειψη της δημόσιας ασφάλειας στις γειτονιές της Αθήνας παραλύοντας κατ επέκταση το έργο των Υπηρεσίες του λεκανοπεδίου Αττικής και βοηθείστε μας πριν είναι πολύ αργά . 

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε

 

      

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis