Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:47 | 13/02/2016

Το κείμενο που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr από την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονία

Είναι αυτονόητο ότι εν’ όψει της δημιουργίας κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη, είτε αυτό γίνει τελικά στο στρατόπεδο στην Σίνδο είτε κάπου αλλού, το βάρος και την ευθύνη της φύλαξης θα την έχει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Είναι ταυτόχρονα βέβαιο ότι η υπάρχουσα δύναμη είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης λειτουργεί οριακά με το αστυνομικό προσωπικό να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες αστυνόμευσης.

Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο αν η φύλαξη του κέντρου μετεγκατάστασης γίνει από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς μέσω εκτάκτων μεταθέσεων, για να μην προκύψουν προβλήματα ασφάλειας των ίδιων των μεταναστών, των κατοίκων των γύρω περιοχών αλλά και του προσωπικού της αστυνομίας που θα έχει την ευθύνη της φύλαξης και της τήρησης της τάξης.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας καλεί λοιπόν την φυσική και πολιτική ηγεσία να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα ενισχύσουν με ανθρώπινο δυναμικό την ΓΑΔΘ πριν από την έναρξη της λειτουργίας του χώρου, ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια αλλά και τις εργασιακές συνθήκες του αστυνομικού προσωπικού .

Παρακαλούμε όπως ενισχύσετε την ΓΑΔΘ με ικανό αριθμό συναδέλφων, βάσει του αρ. 17§β ΠΔ 100/2003 που αφορά την ίδρυση νέων Υπηρεσιών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis