Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:45 | 28/11/2014

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη ανταποδοτική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στο Ισραήλ από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2014 κατόπιν προσκλήσεως του Ισραηλινού ομολόγου του, Υποναύαρχου Ram Rutberg.

Στη διάρκεια της επισκέψεως του στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Αρχηγό και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν την επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού, τη διενέργεια κοινών ασκήσεων, την εκτέλεση βολών σε πεδία βολής του ΠΝ στο Αιγαίο μαζί με ελληνικά πολεμικά του Στόλου , ενημέρωση για το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα κ.λπ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και ενημερώσεις του Έλληνος Αρχηγού στο Κέντρο Διοικήσεως και Ελέγχου των Ισραηλινών Ναυτικών Δυνάμεων στη Ναυτική Βάση Ashdod.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης επισκέφθηκε την κύρια βάση των Ισραηλινών Ναυτικών Δυνάμεων στη Χάιφα, όπου ξεναγήθηκε σε πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων και το νεότευκτο υποβρύχιο INS “ΤΑΝΙΝ”, ενώ επισκέφτηκε επίσης και στη Ναυτική Βάση Atlit, όπου εδρεύουν οι Ειδικές Δυνάμεις του Ισραηλινού Ναυτικού, η φημισμένη “Flotilla 13”,στην οποία ο Ισραηλινός Αρχηγός έχει διατελέσει διοικητής.

Οι δύο Αρχηγοί επισκέφθηκαν επίσης και την ελληνική πυραυλάκατο «ΡΟΥΣΣΕΝ¨, η οποία – ως γνωστόν – συμμετέχει από 19 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2014 στην επιχείρηση UNIFIL του ΟΗΕ στο Λίβανο και κατά τη συγκεκριμένη περίοδο είχε διαταχθεί να πλεύσει στο Ισραήλ όπου ναυλοχούσε στη Χάιφα. Τέλος, ο Αρχηγός του ΓΕΝ επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ. Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’ ενώ είχε συνάντηση και με τον Έλληνα Πρέσβη στο Ισραήλ, κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη και επισκέφθηκε το μουσείο του Ολοκαυτώματος “Yad Vashem”, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Mνημείο.

Λ.Σ.Μ.

http://parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis