Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:27 | 04/05/2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία, η Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε και πραγματοποίησε, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, ακόμα μια ενημερωτική Ημερίδα, αντικείμενο της οποίας ήταν η «Προστασία Μαρτύρων».

Την ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής,  με τη συνδρομή της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) στην Πάτρα και την παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Αξιωματικοί – Ανακριτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, από διάφορες περιοχές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ενδελεχώς, για τις δικονομικές ενέργειες και την πρακτική εφαρμογή του θέματος.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Αντιεισαγγελέας Εφετών. κ. Δημήτριος ΓΚΥΖΗΣ, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Περικλής ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ και οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Σπυρίδων ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ και Βασίλειος ΠΛΕΞΙΔΑΣ, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄, Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΟΣ.

Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :

  • Παρουσίαση υπόθεσης εισαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην Ελλάδα από μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών – ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της δικονομικής κάλυψης.
  • Προϋποθέσεις διενέργειας ανακριτικής διείσδυσης και υποβολής συνεργαζόμενου σε μέτρα επιείκειας,
  • Παρουσίαση πεδίου εφαρμογής μέτρων προστασίας μαρτύρων – ανάλυση διαδικασιών και εντύπων.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Δικαστικών Λειτουργών και των Ανακριτικών Υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δικονομικές ενέργειες που απαιτούνται, κατά την  πρακτική εφαρμογή του εξειδικευμένου αντικειμένου της Προστασίας Μαρτύρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος Εφετών Πατρών κα. Στεφανία ΚΑΡΑΤΖΑ, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών κ. Γεώργιος ΣΚΛΗΡΗΣ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Γεώργιος ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, κ. Παναγιώτης ΜΕΙΔΑΝΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ,  οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικοί Διευθυντές Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ και Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Την Ημερίδα επίσης παρακολούθησαν πολλοί Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, από διάφορες περιοχές, καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως Διοικητές Υπηρεσιών Ασφαλείας, που υπηρετούν στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, οι οποίοι συμμετείχαν  διαδραστικά στην συζήτηση μετά το τέλος κάθε παρουσίασης.

O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του επικεντρώθηκε στην ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης όλων όσων συμμετέχουν προανακριτικά σε μια ποινική δίκη και στην προληπτική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής :

«Η  συνεχής επιμόρφωση όλων των εμπλεκομένων σε μια ποινική δίκη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση της αλήθειας και για την αντικειμενική κρίση της κάθε υπόθεσης. Όπως λοιπόν η νομοθεσία εξελίσσεται, έτσι και εμείς οφείλουμε να εκπαιδευόμαστε συνεχώς, προκειμένου να συμβαδίζουμε με τις επιταγές της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Η προστασία μαρτύρων αποτελεί εργαλείο άντλησης μαρτυριών, που αποκαλύπτουν εγκληματική δραστηριότητα σε τομείς όπως η σοβαρή οργανωμένη εγκληματικότητα και η τρομοκρατία».

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πέραν των άλλων εκδηλώσεων και των συνεχών συμβουλών προς τους πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία τρεις ακόμα ημερίδες στην Πάτρα αποσκοπώντας :

–       Στην προστασία των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων από απάτες, ΣΧΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-12-2016: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: « Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών

–       Στην προστασία των ιερέων από απάτες, ΣΧΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-01-2017: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ενημερωτική ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και

–       Στην ενημέρωση των εργαζομένων σε σωφρονιστικά καταστήματα για θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, ΣΧΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-04-2017: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική Ημερίδα στην Πάτρα, με θέμα : « Ψυχική και Σωματική Υγεία εργαζομένων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα .

Επισημαίνεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς και τις Αρχές για την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση επαγγελματικών κλάδων, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.

patrastimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis