Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:36 | 10/02/2015

 

Tις επιφυλάξεις τους για την αντικατάσταση ενστόλων από πολιτικό προσωπικό σε κομβικές υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εκφράζουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Δρίτσα.
 
Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος σημειώνεται ότι «όσο αφορά τις εξαγγελίες περί τροποποίησης του οργανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας και σταδιακής απομάκρυνσης του Λιμενικού Σώματος από τις επιτελικές θέσεις του τομέα της ναυτιλίας εκφράζουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις, δεδομένης της πρόσφατης αποτυχημένης εμπειρίας και πιστεύουμε ότι με διάλογο και συνεννόηση όλα αυτά τα ζητήματα θα αναδειχθούν και θα αντιμετωπιστούν».
 
Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΕΑΛΣ επίσης εκφράζει την ικανοποίηση της «για την υιοθέτηση του συνόλου των προτάσεων 12 σημείων πρώτης προτεραιότητας, που καταθέσαμε πρόσφατα και αφορούν στην βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού που υπηρετούμε αλλά και στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής».
 
Επιπλέον επανέλαβαν την πρόθεση για «αγαστή συνεργασία» με τον κ.Δρίτσα από τον οποίο ζήτησαν να συναντηθούν.
 
Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) τονίζει για τις προγραμματικές δηλώσεις στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων ότι «θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι δομικές αλλαγές του υπουργείου δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα και αποτέλεσαν τροχοπέδη στην αποτελεσματικότητα και την ποιοτικότερη απόδοση των υπηρεσιών. Γι αυτό άλλωστε και άλλαξαν πάρα πολλές φορές».
 
Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου μιλώντας την Δευτέρα στη Βουλή επεσήμανε ότι «για να πραγματοποιηθούν όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί και οι αναγκαίες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις χρειάζεται ένα διαφορετικό Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, χωρίς ανορθολογισμούς, χωρίς στεγανά, χωρίς σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων. Οι υπηρεσίες επιτελικού σχεδιασμού όλων των τομέων της ναυτιλίας πρέπει να περάσουν σταδιακά και μετά από σοβαρή μελέτη και διαβούλευση στις πολιτικές δομές του Υπουργείου με αναβαθμισμένη αξιοποίηση τόσο του πολιτικού προσωπικού όσο και στελεχών του Λιμενικού Σώματος που διαθέτουν ανεκτίμητη εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία».
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis