Επιχείρηση από ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστική για ύποπτο φάκελο στο Διόνυσο

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ
Επιχείρηση από ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστική για ύποπτο φάκελο στο Διόνυσο
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην ΕΛΑΣ, εξαιτίας ύποπτου φακέλου που βρέθηκε σε σπίτι μηχανολόγου μηχανικού, στον Διόνυσο Αττικής, αν και έπειτα διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχε επικίνδυνο υλικό.
 
Ο φάκελος είχε τοποθετηθεί στο γραμματοκιβώτιο της οικείας, στην οδό Αλκαίου, και τον εντόπισε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ν.Π., μηχανολόγος μηχανικός. Πάνω ανέγραφε τη συγκεκριμένη διεύθυνση, αλλά δίχως ονοματεπώνυμο. Μόλις τον άνοιξε, ανακάλυψε ότι μέσα υπάρχουν άλλοι δύο φάκελοι και στο εσωτερικό του τελευταίου βρισκόταν ένα σακουλάκι με λευκή σκόνη.
 
Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, καθώς για την περισυλλογή του ύποπτου υλικού επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ με 5 πυροσβέστες και ειδικό όχημα περισυλλογής χημικών.
 
Λήξη συναγερμού
 
Επειτα από την περισυλλογή του ύποπτου φακέλου από τις αρχές, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικό, ενώ και από πλευράς Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι δεν είναι βιοχημικό υλικό.
 
Παρ' όλα αυτά, τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας για παν ενδεχόμενο.
 
Πιθανολογείται ότι πρόκειται για φάρσα, αφού τις τελευταίες ημέρες είχαν σταλεί και άλλοι παρόμοιοι φάκελοι σε άλλα σπίτια της περιοχής.
 
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής