Επιχείρηση διάσωσης τουρίστα - Χάθηκε στο όρος Σκοπός

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Επιχείρηση διάσωσης τουρίστα - Χάθηκε στο όρος Σκοπός

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί από το πρωί της Δευτέρας για τον εντοπισμό του 73χρονου Βρετανού υπηκόου από την Ουαλία, John Tossell, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στο νησί. Ο ηλικιωμένος άνδρας διέμενε στο Αργάσι μαζί με τη σύζυγό του και της είπε ότι ήθελε να περπατήσει στη φύση για να επισκεφθεί την περιοχή του Σκοπού (κεραίες), όμως από εκείνη την ώρα, χάθηκαν τα ίχνη του. Όταν άργησε να δώσει σημεία ζωής, η σύζυγός του ανησύχησε και ειδοποίησε τις τοπικές αρχές.

Κορυφώνεται η αγωνία όσο περνούν οι ώρες

Οι έρευνες συνεχίζονται ασταμάτητα από το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Σκοπού, η οποία είναι δύσβατη, με τους άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή. Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετέχουν δώδεκα πυροσβέστες, πέντε αστυνομικοί, δύο διασώστες της ΕΜΑΚ και διασωστικός σκύλος, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.

Η αγωνία κορυφώνεται και για τη σύζυγο του, η οποία μάλιστα σε επικοινωνία που είχε με το παιδί τους, το οποίο βρίσκεται πίσω στην πατρίδα τους αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από μέντιουμ! Το απόγευμα της Τρίτης οι αρχές έλαβαν κάποιες πληροφορίες και επέκτειναν τις έρευνες τους και σε άλλα σημεία του Αργασίου.

Συναγερμός για τον εντοπισμό του

Μάλιστα, για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου έχει σημάνει συναγερμός και στη βρετανική κοινότητα του νησιού, η οποία έχει κοινοποιήσει τα στοιχεία του ηλικιωμένου στο διαδίκτυο και ζητά από όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές. Ο 73χρονος όταν εξαφανίστηκε φορούσε χακί καπέλο, μπλε αθλητική μπλούζα, μπλε σορτς και μπλε σανδάλια.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Ιωάννης Πανόπουλος δήλωσε στην «Ημέρα», «Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία για να συνδράμουμε στις έρευνες για την εξαφάνιση του John Tossell. Το απόγευμα της Τρίτης οι έρευνες ήταν εκτεταμένες στην περιοχή του Σκοπού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο άνδρας έφυγε από την περιοχή του Αργασίου με σκοπό να περπατήσει ως τις κεραίες στο Σκοπό. Συνολικά στις έρευνες συμμετέχουν 12 πυροσβέστες, δύο άνδρες της 6ης έκτης ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο, πέντε από την Ελληνική Αστυνομία και δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Στη νησί βρίσκεται και η σύζυγός του».

imerazante.gr