Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 05/07/2016

Επιχείρηση εκκένωσης του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, αναμένεται να εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες, με την μετεγκατάσταση να γίνεται σε χώρους που προετοιμάζονται στις περιοχές της Θήβας και του Σχηματαρίου. Την επιχείρηση επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Real FM, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προετοιμάζονται χώροι στην περιοχή της Θήβας, του Σχηματαρίου και κάποιοι άλλοι βορειότερα, όπου θα μεταφερθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στο μήνα».     

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «από αυτή τη χώρα πέρασαν σχεδόν 1.000.000 πρόσφυγες στην διάρκεια του προηγούμενου χρόνου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 56.000-57.000 πρόσφυγες, χωρίς να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επαναπροώθησης, με προβλήματα και καθυστερήσεις αν θέλετε, και από πλευράς Ε.Ε., και από πλευράς δικής μας».

  Αστυνομικοί και στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, εδώ και ημέρες διανέμουν φυλλάδια για οικειοθελή αναχώρηση και μετεγκατάσταση των προσφύγων σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Από τους περίπου 5.000 πρόσφυγες, στο κτίριο του Χόκεϋ, στο κτίριο αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου και στο γήπεδο του Baseball, έχουν απομείνει 2.500 άτομα. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας διαχωρισμός των εθνικοτήτων των προσφύγων, προκειμένου να κατανεμηθούν σε κέντρα κράτησης και φιλοξενίας με ομοεθνείς τους.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis