Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:04 | 06/04/2019

Επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που θεωρούνται υποκινητές για τα επεισόδια έξω από κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε η Αστυνομία.

Λίγο πριν τις 16:00 αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο βρισκόταν εντός της δομής φιλοξενίας.
[custom:google-ads]
Επικράτησε ένταση... Πρόσφυγες και μετανάστες ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει ακόμα στη σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια στα Διαβατά.

Προς το παρόν τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, με δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν στήσει φραγμό, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο ατόμων από τον άτυπο καταυλισμό μέσα στο κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Προς εκτόνωση  βαίνει η κατάσταση έξω από το κέντρο φιλοξενίας, καθώς αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εισρεύσει στην περιοχή ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη έχει αναχωρήσει το πρώτο ναυλωμένο λεωφορείο με 50 άτομα, ενώ περίπου 300 μετανάστες έχουν ήδη εγγραφεί για να αποχωρήσουν και περιμένουν τα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και την Ματίνα Ηρειώτου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση στα Διαβατά θα έχει εξομαλυνθεί έως αύριο.
«Ελπίζω ότι τις επόμενες ώρες αν όχι αύριο η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι πρόσφυγες «παραπλανήθηκαν από fake news που διακινήθηκαν κατά κύριο λόγο από διακινητές ανθρώπων».

«Διαφωνούμε ότι πρόκειται για νέα Ειδομένη. Βάλτε μια φωτογραφία του 2016 της Ειδομένης και μια φωτογραφία του 2019 από τα Διαβατά και θα φανεί η διαφορά. Εννοώ ότι είναι υπερβολή. Το βασικό είναι να μην αφήσουμε να γίνει νέα Ειδομένη», σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

 

Πηγές: thestival.gr, protothema.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα επεισόδια τώρα στα Διαβατά - Συγκρούσεις ανάμεσα σε πρόσφυγες και ΜΑΤ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis