Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 31/12/2018

Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες χθες  στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος, κατηγορούμενος για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι αυτός και ο συνεργός του επικαλούμενοι την ιδιότητα Αστυνομικού της Τροχαίας, τηλεφωνούσαν με απόκρυψη αριθμού, σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών στα Ιωάννινα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

[custom:google-ads]

Ετσι προκειμένου το συγγενικό τους πρόσωπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, ζητούσαν από αυτούς να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, που ανέρχονταν κατά περίπτωση, από 3.000 έως 90.000 ευρώ.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, το μεσημέρι του Σαββάτου  στα Ιωάννινα, όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν, με την παραπάνω μεθοδολογία, το τελευταίο 24ωρο ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis