Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 13/02/2017

Διαβάστε την τοποθέτηση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με αφορμή σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

 

Ερωτηματικά και απορίες προξενεί η ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων την Τρίτη 14-02-2017, με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορουμένους Αστυνομικούς, για επεισόδια που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι του 2011, κατά την διάρκεια μεγαλειώδους λαϊκής αντιμνημονιακής συγκέντρωσης.

Στην προαναφερόμενη ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια από τους συντάκτες της, να συνδεθούν οι συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων ενάντια στις βάρβαρες και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές, όπου συμμετέχουν με ισχυρή παρουσία εργαζόμενοι και συνταξιούχοι των σωμάτων ασφαλείας, με μία ποινική υπόθεση που θα εκδικαστεί από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη με όλες τις εγγυήσεις που προβλέπονται από το κράτος Δικαίου.

Επίσης επιχειρείται η δημιουργία συνθηκών λαϊκού δικαστηρίου, προκειμένου να οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι στην «σταύρωση» με το «Άρον άρον σταύρωσον αυτούς».

Η Ένωση μας καταδικάζει αυτές τις πρακτικές, που ουδόλως αρμόζουν σε συνδικαλιστικά σωματεία, τα οποία ως θεσμικοί φορείς οφείλουν να στηρίζουν τους θεσμούς και την συνταγματική λειτουργία τους.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι στη χώρα μας η δικαιοσύνη απονέμεται σύμφωνα με τους κανόνες του κράτους Δικαίου, χωρίς να επηρεάζεται από επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού και άλλους εξωγενείς παράγοντες.

 

enaxia proedros grammateas

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis