Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 19/12/2020

Για τις 12 Μαρτίου 2021 ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων αστυνομικών ειδικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ  οι οποίοι κατηγορούνται για σωματική βλάβη σε βάρος Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2018, στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην πλατεία Λιονταριών.

Ο τότε 36χρονος επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για εξύβριση και απειλή σε βάρος αστυνομικών, ο ίδιος όμως υποστήριζε ότι όχι μόνο δεν έβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, αλλά δέχτηκε και αδικαιολόγητη επίθεση από αυτούς, με αποτέλεσμα να τους μηνύσει και να συλληφθούν κι εκείνοι.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία  βρισκόταν ξημερώματα Κυριακής με φιλική του παρέα στο κέντρο του Ηρακλείου. Κάποια στιγμή είδε ένα φίλο του, στο απέναντι πεζοδρόμιο και του φώναξε «πού είσαι ρε μ…».

Αμέσως μόλις χαιρέτησε το φίλο του, του επιτέθηκαν, όπως ανέφερε  οι αστυνομικοί, χωρίς λόγο. Τα χτυπήματα που είχε δεχτεί ήταν στο κεφάλι και εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι  δεν χτύπησαν τον επιχειρηματία, αλλά απλώς τον ακινητοποίησαν όταν πρόβαλε αντίσταση, μετά την εξύβρισή τους. Υποστήριξαν  ακόμη ότι ο συλληφθείς «βγήκε από ένα μαγαζί όταν είδε τους αστυνομικούς και άρχισε να τους βρίζει». Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ, «ο επιχειρηματίας αντιστάθηκε όταν επιχειρήθηκε να τον ακινητοποιήσουν για να τον ελέγξουν, χωρίς όμως να ασκήσουν βία σε βάρος του».

Στη διάρκεια ΕΔΕ που είχε διαταχθεί ένας εκ των εμπλεκομένων αστυνομικών είχε καταθέσει: «Περί ώρα 4.30 στις 25/11/2018 διερχόμενοι με τα υπηρεσιακά έγχρωμα περιπολικά οχήματα από τη συμβολή των οδών Δαιδάλου και 25ης Αυγούστου, άτομο το οποίο βρισκόταν στο σημείο, στη θέα μας και παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών μας εξύβρισε λέγοντάς «που πάτε ρε μ…». Σταματήσαμε τα οχήματα μας και κινηθήκαμε προς το μέρος του προκειμένου να τον συλλάβουμε  καθώς έθιξε την τιμή μας ως προσωπικότητες και την ιδιότητά μας ως αστυνομικοί μπροστά σε πολλούς διερχόμενους πολίτες. Χειροπεδήσαμε το εν λόγω άτομο και τότε αυτός άρχισε να μας απειλή λέγοντάς «θα δείτε ποιος είμαι. Θα σας φτιάξω εγώ». Του ζητήσαμε να μας γνωρίσει τα στοιχεία ταυτότητάς του αλλά αυτός αρνήθηκε και εν συνεχεία επανέλαβε τις ανωτέρω απειλές και επί πλέον ότι θα μας υποβάλει μήνυση. Στη συνέχεια οδηγήσαμε το άτομο στο Αστυνομικό Μέγαρο και σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε το δελτίο ταυτότητάς του».

Σημειώνεται τέλος ότι και οι αστυνομικοί μήνυσαν τον επιχειρηματία για εξύβριση, απειλή και απείθεια.

Πηγή:  cna.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis