Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:46 | 21/02/2017

Από συμπλοκές αμαυρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντιεξουσιαστές σημειώθηκαν κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Μπιζανομάχων, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης (21/02), στα Ιωάννινα, όπου γιορτάζουν σήμερα την 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

iwannina4

Η ομάδα αντιεξουσιαστών βρισκόταν στο μνημείο και φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα, όταν η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, δυναμίτισε την κατάσταση.

 

iwannina6

Οταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απομακρύνουν, σημειώθηκε συμπλοκή και οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με τα κοντάρια από τις σημαίες που κρατούσαν.

iwannina7

iwannina10

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο επτά αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Ορακτορείου Ειδήσεων, φέρουν μώλωπες και θλαστικά τραύματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα πάρουν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική. Όπως σημειώνει πάντως το epiruspost.gr, ένας από τους αστυνομικούς φέρει χτυπήματα από καδρόνια στο κεφάλι.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

iwannina2

Σε δηλώσεις τους, ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα θλιβερά συνέβησαν στα Ιωάννινα.


 

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα  www.newsbomb.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis