Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 16/12/2018

Mόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018 εξετάστηκαν 131 υποθέσεις

Την έντονη ανησυχία των γονέων μικρών παιδιών έχουν προκαλέσει οι υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για την προστασία μάλιστα των ανηλίκων, τα στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πραγματοποιούν επισκέψεις ενημέρωσης των παιδιών σε σχολεία όλης της χώρας. 

[custom:google-ads]

Δεκάδες υποθέσεις κάθε χρόνο 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018, η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχει ασχοληθεί με 131 υποθέσεις και έχει συλλάβει 7 άτομα για κατοχή και διαμοιρασμό υλικού παιδικής πορνογραφίας. Το 2017 οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, είχαν χειριστεί  164 υποθέσεις  με αντίστοιχο υλικό και είχαν συλλάβει 11 άτομα. Πολλές φορές δε, οι συλληφθέντες είναι άτομα που συλλαμβάνονται για παρόμοια αδικήματα. 

Σύλληψη ακόμη και δασκάλου για παιδική πορνογραφία 

Δυστυχώς, ακόμη και δάσκαλοι, στους οποίους οι γονείς εμπιστεύονται την μάθηση αλλά και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, εμπλέκονται σε αυτά τα «αρρωστημένα κυκλώματα» ή έχουν ερωτικές φαντασιώσεις με αθώα παιδιά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Βοιωτία «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης πως ένας δάσκαλος ηλικίας 41 έτους στο Κυριάκι, συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο άνδρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα στις 15 κάθε μήνα.. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, περνούσαν χειροπέδες σε δύο Έλληνες, 49 και 53 ετών αντίστοιχα, και έναν Μολδαβό ηλικίας 31 έτους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 1.500 αρχεία, με πορνογραφικό υλικό που είχαν πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά.

 Σοκάρουν τα στοιχεία για την δράση κυκλωμάτων 

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF στα κύκλωμα  παιδικής πορνογραφίας εμπλέκονται ετησίως 200.000 παιδιά από όλο τον κόσμο. Τα θύματα  των «αρρωστημένων» μελών των συγκεκριμένων κυκλωμάτων, είναι συνήθως  κορίτσια  και αγόρια από 3 έως 15 ετών. Ο διαμοιρασμός και η πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας, αποφέρει ετησίως στα μέλη των κυκλωμάτων από 200.000 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παιδική πορνογραφία αποφέρει τεράστια κέρδη στους διακινητές αυτού του παράνομου υλικού. Κέρδη  που φτάνουν ετησίως τα 200.000.000, ακόμη και 2 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για την δεύτερη πιο κερδοφόρα παράνομη επιχείρηση μετά τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που έχουν  πέσει θύματα κακοποίησης, εμφανίζουν, κακώσεις, πόνους στα γεννητικά όργανα, Αυτοκτονικές τάσεις και σκέψεις, Επιθετική συμπεριφορά, Απομόνωση Κατάθλιψη, άγχος και φόβο

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis