Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 07/11/2016

Η σιωπηλή επέτειος της συμπληρώσεως επτά ετών από το θάνατο ενός σύγχρονου αλλά αφανούς Ήρωος, του Υπολοχαγού (ΠΖ) Χαράλαμπου (Πάμπου) Χαραλάμπους, ο οποίος έχασε εθελοντικώς σαν σήμερα το 2009 τη ζωή του για να σώσει τη ζωή τριών στρατιωτών του, τιμάται σήμερα από τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σαν σήμερα λοιπόν ο νεαρός Υπολοχαγός Πεζικού, απόφοιτος της τάξεως του 2002 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, βρισκόταν σε στρατιωτικό φυλάκιο στη «γραμμή αντιπαραθέσεως» της Λευκωσίας, ακριβώς απέναντι από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και τον προμαχώνα Ρόκας, κοντά στην Πύλη Πάφου, κάτω και πάνω από το παλιό οίκημα της ΣΥΤΑ. Το συμβάν που κόστισε τη ζωή στον άτυχο Υπολοχαγό έγινε όταν καταμετριόταν το πολεμικό υλικό του φυλακίου με αφορμή την αλλαγή της διοικήσεως του λόχου.

Στις 10:50 της 7ης Νοεμβρίου 2009 ακούστηκε μια υπόκωφη έκρηξη στο χώρο των πυρομαχικών του φυλακίου και ο νεαρός υπολοχαγός έπεσε νεκρός, ακρωτηριασμένος στα δυο του χέρια και με ένα βαθύ τραύμα στην καρδιά.

Συμφώνως με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο συνεργείο καταμετρήσεως, ενώ ο υπολοχαγός κρατούσε μία οπλοβομβίδα, ακούστηκε ένα «κλικ» και αυτή πρέπει να όπλισε. Τότε είδαν τον υπολοχαγός να την κρατά σφιχτά πάνω στο σώμα του και να πέφτει πάνω της στο πάτωμα του δωματίου. Προφανώς είχε καταλάβει τι θα συνέβαινε και θέλησε να δώσει στους άλλους τα πολύτιμα δευτερόλεπτα για να απομακρυνθούν προς τη σωτηρία.

Ακολούθησε η υπόκωφη έκρηξη και οι άλλοι τρεις στρατιωτικοί (ένας δόκιμος έφεδρος αξιωματικός και δύο στρατιώτες) βρέθηκαν εκτός του χώρου που πνίγηκε μέσα σε καπνούς, σκόνες και θραύσματα. Ο ΔΕΑ επέστρεψε μετά από λίγα δευτερόλεπτα πίσω και βρήκε διαμελισμένο τον υπολοχαγό του σε μια λίμνη αίματος, πεσμένο μπρούμητα. Διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός και με το κινητό του ειδοποίησε το Νοσοκομείο και το ΓΕΕΦ.

Ας είναι πάντα ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον Ήρωα Υπολοχαγό Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

Λ.Σ.Μ.

 

www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis