Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:34 | 23/12/2014
Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 200/2/107α
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ 23-12-2014
  Συνεδρίασε σήμερα 23/12/2014 το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που είχε δρομολογήσει η Ε.Γ. αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του 24ου Πανελλαδικού συνεδρίου, προκειμένου, αφενός να εξουδετερώσει την ασφυκτική πίεση που δεχόταν το συνδικαλιστικό μας κίνημα εξαιτίας των επιζήμιων για τον ασφαλιστικό μας φορέα διατάξεων του άρθρου 220 του Ν. 4281/14, αφετέρου δε να προστατέψει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του ΤΕΑΠΑΣΑ, που αντιμετώπιζε το εκβιαστικό δίλημμα να ενταχθεί ως τις 31/12/14 στο ΕΤΕΑ ή να μετατραπεί σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ).
 
  Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου έγινε λεπτομερέστατη παρουσίαση όλων των ενεργειών της Ε.Γ., του Δ.Σ. όσο και της διευρυμένης Ομάδας εργασίας επί οικονομικών θεμάτων, που στόχευαν στην ικανοποίηση του βασικού αιτήματος του συνεδρίου, όπως αυτό καταγράφεται στο Ψήφισμα (κατάργηση του άρθρου 220, εξάμηνη παράταση, ενημέρωση όλων των συναδέλφων κλπ) και είχαν ως ένα πρώτο αποτέλεσμα την τροποποίηση του άρθρου 220, παρέχοντάς μας δίμηνη παράταση.

  Με έμφαση τονίστηκε και πρέπει τούτο να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΠΟΑΞΙΑ έδωσε μια σκληρή μάχη προκειμένου να επιτευχθεί η τροποποίηση του άρθρου 220, καθόσον εκ μέρους των αρμοδίων Υπουργών, υπήρξαν προσχηματικές δικαιολογίες και σε κάθε περίπτωση όχι η εξ αρχής αναμενόμενη στάση. Τελικά ασκήθηκε πίεση τόσο μέσω της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που κατέθεσε σχετική τροπολογία σε σχέδιο νόμου την Παρασκευή, όσο και των συναντήσεων που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στελέχη του κόμματός του.
  Καταλυτική όμως υπήρξε η πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη, Ηλία Βλαχογιάννη και Αθανάσιου Νταβλούρου, να καταθέσουν χθες νέα τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, την οποία υπερασπίστηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτιώτσης και αποδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί τελικά κατά πλειοψηφία.
  Αυτονόητο είναι ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του και λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, το προσεχές διάστημα (εντός του Ιανουαρίου) θα προβεί σε νέες συνεδριάσεις του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση, χωρίς να λησμονούμε ότι σημαντική προϋπόθεση για τη λήψη της απαιτούμενης σοβαρής και υπεύθυνης απόφασης, αποτελεί η έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το συντελεστή βιωσιμότητας και τη ρήτρα αξιομάχου, αλλά και η ύπαρξη μελετών για το ενδεχόμενο μετατροπής του ΤΕΑΠΑΣΑ σε επαγγελματικό ταμείο κατόπιν υποβολής σχετικού φακέλου. Επισημάνθηκε δε ότι στο θέμα αυτό δεν χωρούν συνδικαλιστικοί διαγκωνισμοί, αλλά υπευθυνότητα από όλους, ώστε να υπάρξει ευρεία ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
  Κατά τις εργασίες τονίστηκε επίσης ότι με ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών δεν έχουν εκδοθεί ΚΥΑ για την είσπραξη του θεσμοθετημένου πόρου (5% από τις κλήσεις) υπέρ του ΤΕΑΠΑΣΑ, δεν έχει εκδοθεί Π.Δ. για την εφαρμογή των προβλεπομένων στο Νόμο περί αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει υπάρξει βελτίωση του Κώδικα Μεταθέσεων κλπ.
  Η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι συνεχίζει τον αγώνα χωρίς συνδικαλιστικές εκπτώσεις σε όλα τα επίπεδα και ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, εργάζεται σταθερά δια των αρμοδίων οργάνων της, με στόχο να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
  Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ευχόμαστε σε όλους και όλες υγεία και προσωπική ευτυχία. Η νέα χρονιά να μας βρει στις επάλξεις του αγώνα πανέτοιμους γιατί ο δρόμος είναι δύσβατος και απαιτητικός.
  Με πνεύμα ενότητας και ειλικρινούς συνεργασίας είμαστε βέβαιοι ότι τα δίκαια αιτήματά μας θα τύχουν δικαίωσης.
Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες!
ypografes-poasy
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis