Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 24/11/2019

Το διήμερο 23/24 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά το 15ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων με την συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων των Ενώσεων της Ομοσπονδίας και των προεδρείων αυτών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν  με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.

Ειδικότερα τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Μακεδονίας κα Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος Δημήτριος, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ κος Τίγκας θεόδωρος, η εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κα Τσαλουκίδου Αθηνά,   ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. και μέλος επιτροπής Σωμ. Ασφάλειας της Κ.Ε.  κ. Γεώργιος Παλιούρας, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Μουρατίδης Χρήστος, ο  Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Κεραμάς, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Καστοριάς και Φλώρινας κ. Νέστορας Θωμάς και Παλιογιάννης Δημήτριος, Αξιωματικοί και Διοικητές των Υπηρεσιών της ΔΑ Καστοριάς, εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Γεώργιος Αζέλης, εκπρόσωποι από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Χρ. Μαρινέλης και Ελευθ. Καράτσογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς κ. Σπυρίδης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Τσιόλας Πέτρος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Καστοριάς κ. Ανδρονικίδης Πιέτρος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρεόπουλος Παναγιώτης.

Με επιστολές χαιρέτησαν το 15ο Τακτικό Συνέδριο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ.  Καραμαλάκης Μιχαήλ.

Στα πλαίσια των εργασιών του 15ου Τακτικού Συνεδρίου και με αφορμή την συμπλήρωση των είκοσι χρόνων Συνοριακής Φύλαξης στην Ελλάδα, αναπτύχθηκε θεματική ημερίδα με θέμα «Συνοριακή Φύλαξη παρόν και μέλλον – νέες προοπτικές»  με κεντρικούς ομιλητές, τον Δρ. Φίλη Κωνσταντίνο – Διεθνολόγο και την Αντιστράτηγο ε.α. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη – επίτιμο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων,  στην οποία επιδιώχθηκε η προσέγγιση μιας νέας προοπτικής για την Συνοριακή Φύλαξη με βάση τις νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται.  

Το Σώμα αξιολόγησε τα νέα δεδομένα και εκτιμώντας την παρούσα συγκυρία συνέταξε το διεκδικητικό πλαίσιο του 15ου Τακτικού Συνεδρίου με κύριους άξονες, την απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης και Διευθύνσεων Αλλοδαπών, ενταγμένων σε έναν ενιαίο και αυτόνομο φορέα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και προστασίας συνόρων. Σύσταση υποδιευθύνσεων αλλοδαπών σε κάθε ΔΑ, σύσταση Διευθύνσεων αλλοδαπών στον Έβρο.

Έθεσε μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα επαναξιολόγησης και ενίσχυσης των Υπηρεσιών αυτών με νέες προσλήψεις  συνοριοφυλάκων σε Έβρο, νησιά αλλά και γενικότερα στην Ηπειρώτική χώρα τόσο στα σύνορα όσο όμως και σε όλη την ενδοχώρα, καθώς και  την επαναφορά των σχετικών διατάξεων για την τοποθέτηση νεοεξερχομένων αστυφυλάκων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών. Διεκδικεί την επανασύσταση όλων των καταργούμενων Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης  με άμεση επαναφορά της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού που καταργήθηκαν το 2017, την αντικειμενική επιλογή του εξειδικευμένου προσωπικού στις μετακινήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού,  την παύση της διάθεσης του προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα εις βάρος των Υπηρεσιών αυτών, την δημιουργία ειδικών ομάδων Ταχείας επέμβασης αντιμετώπισης και διαχείρισης εκτάκτων και αυξημένων μεταναστευτικών ροών, την συνεχή μετεκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού και την συμμετοχή σε αποστολές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα διεκδικεί : την διαμόρφωση χρηματοδοτικού πλαισίου προμήθειας ειδικού στόλου οχημάτων για την παραποτάμια περιοχή του Έβρου (ανάχωμα-ποτάμι), λόγω των εδαφολογικών ιδιαιτεροτήτων, την προμήθεια σύγχρονου και εξειδικευμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ( θερμοβάν) ,   την προμήθεια νέων οχημάτων και μέριμνα για συνεχή ανανέωση του παλαιού στόλου μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Εξωτερικών συνόρων και θεσμοθέτηση προγραμμάτων leasing και εντός της ΕΛ.ΑΣ. , τον εφοδιασμό  των Τ.Σ.Φ. και Τ.Δ.Μ με αστυνομικούς σκύλους περιπολίας Patrol και  drones.  Δημιουργία επιπρόσθετων νέων δομών κλειστού τύπου κράτησης αλλοδαπών, διαμόρφωση ξεκάθαρου πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Tαυτοποίησης, δημιουργία ειδικού κανονισμού για το προσωπικό που συμμετέχει στις επιστροφές αλλοδαπών. Επέκταση αρμοδιοτήτων Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης  σε Αεροδρόμια, Λιμάνια και σε νομοθετημένα συνοριακά σημεία εισόδου όπως εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες χώρες.

Επίσης αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012 όπως ορίζεται με τις Αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας, κατάργηση της Γ’ κατηγορίας του μισθολογίου και ενσωμάτωση στην Β’, απόδοση επιδόματος παραμεθορίου σε όλη την παραμεθόριο ζώνη και όχι επιλεκτικά όπως συμβαίνει σήμερα, άμεση ένταξη των βαθμοφόρων ανακριτικών υπαλλήλων της Γ’ κατηγορίας του μισθολογίου στην Β’, αποκατάσταση του ΒΟΕΑ και άρση των αδικιών για τους αστυνομικούς που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες, αύξηση και απόδοση νυχτερινής υπηρεσίας στο μάχιμο προσωπικό, επανακαθορισμός των αποζημιώσεων μετακίνησης και διαμονής στο ύψος των αποζημιώσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αποκατάσταση κάθε ανισότητας στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό περιβάλλον μεταξύ ομοιόβαθμου προσωπικού.

Το Σώμα παρέχει την εξουσιοδότηση στα όργανα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων να προωθήσουν και να διεκδικήσουν την υλοποίηση των διατάξεων του νέου ψηφίσματος.

footeer

Εργασίες 15ου Τακτικού Συνεδρίου Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ .

ol2

ol3

ol6

ol5

ol7

ol8

ol9

ol91

ol92

ol93

ol95

ol96

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis