Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 16/04/2019

Τέταρτη συνεχή χρονιά, γυναίκες αστυνομικοί από όλη τη χώρα κατέκλυσαν την Αίθουσα “Παύλος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ” στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα πλαίσια της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δυσκολίες της καθημερινότητας της Γυναίκας - Μάνας - Αστυνομικού, αλλά και της οικογένειας του Αστυνομικού. Το θέμα της συνδιάσκεψης ήταν “Η ρατσιστική συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας στην Ελληνίδα Αστυνομικό”, αλλά και η αναφορά στη δράση που πραγματοποιήθηκε στις 09-04-2019 στο χώρο των γραφείων της ΠΟΑΣΥ, σε συνεργασία με την Μονάδα Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και με Υπεύθυνη Πνευμονολόγο την κα. Μάρθα Ανδρίτσου και τους συνεργάτες της τεχνικούς κ.κ.  Δρούγια Βιορέλη και Στέργιο Γιώτα.

Η Μονάδα Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων πραγματοποίησε δωρεάν σπιρομετρήσεις σε προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Για την εξέταση, στόχος ήταν οι 100 σπιρομετρήσεις αρχικά, αλλά επιτεύχθηκε η εξέταση 124 συναδελφισσών και συναδέλφων, συνολικά.

Τη συγκεκριμένη κίνηση χαιρέτισε, εκτός από το πλήθος των συναδέλφων, και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ.

Παρόντες στην 4η Συνδιάσκεψη, που έλαβε χώρα στις 10/4/2019, ήταν το Προεδρείο και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα. Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ενώ τη Φυσική Ηγεσία εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ.

Στην πρόσκληση της Γραμματείας Γυναικών ανταποκρίθηκαν και εκπροσώπησαν από τα πολιτικά κόμματα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Χαρούλα ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα. Σοφία ΒΟΥΛΤΕΨΗ και η κα. Μαρία ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα. Έφη ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παύλος ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ και η εκπρόσωπος κα. Νάντια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΚΗΣ και ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη κ. Ευστάθιος ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ.

Από την πλευρά των εκπροσώπων, αλλά και των υποψηφίων της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής, και εκ νέου υποψήφια, κ. Ρένα ΔΟΥΡΟΥ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής του ΚΚΕ κ. Γιάννης ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ, ενώ ο κ. Αθανάσιος ΜΑΓΟΥΛΑΣ εκπροσώπησε τον κ. Γεώργιο ΠΑΤΟΥΛΗ και η κ. Βασιλική ΓΕΩΡΓΙΟΥ εκπροσώπησε τον κ. Γιάννη ΣΓΟΥΡΟ, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το Δήμο Αθηναίων κ.κ. Νάσος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) και Νικόλαος ΣΟΦΙΑΝΟΣ (ΚΚΕ).

Στην πρόσκλησή της ανταποκρίθηκε και συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Φωτεινή ΚΟΥΒΕΛΑ.

Για πρώτη φορά, στο πλευρό της Γραμματείας Γυναικών βρέθηκαν γυναίκες εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Σ.Α. και των Ε.Δ. Συγκεκριμένα, η κα. Αγγελική ΚΑΚΑΡΙΚΟΥ και η κα. Αικατερίνη ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ εκπρόσωποι της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., η κα. Σοφία ΒΑΓΕΝΑ εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ, η κα. Στέλλα ΨΙΑΚΗ εκπρόσωπος της ΠΟΕΠΛΣ, η κα Κωνσταντίνα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ, η κα. Λαμπρινή ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗ εκπρόσωπος της ΠΟΕΥΠΣ.

Κατά την έναρξη της συνδιάσκεψης ο κ. Εμμανουήλ ΒΑΓΙΑΚΗΣ, Διευθυντής Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος, Α΄ ΚΕΘ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προέβη σε σύντομη παρουσίαση των ασθενειών του Πνεύμονα και των προβλημάτων που προκαλεί το τσιγάρο τόσο στον καπνιστή, όσο και στον παθητικό καπνιστή.

Η θεματολογία διανεμήθηκε εξ αρχής στους προσκεκλημένους, οι οποίοι στη συνέχεια απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και τοποθετήθηκαν επί των αιτημάτων μας.

Η Γραμματεία Γυναικών, μέσα από τη φετινή θεματολογία, απαιτεί την πλήρη εξίσωση του Αστυνομικού Προσωπικού με τους εργαζόμενους στο ευρύτερο Δημόσιο, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την Ισότητα μεταξύ των εργαζoμένων, αλλά και τη Μητρότητα στα Σ.Α. και τις Ε.Δ. Αξιώνει την πλήρη εφαρμογή και εναρμόνιση των Νόμων του Κράτους και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν τις διευκολύνσεις κατά τη διάρκεια της κύησης και λοχείας, της μητρότητας, της υιοθεσίας, της παρένθετης μητρότητας, της αναδοχής, της αναπηρίας, των μονογονεϊκών οικογενειών, στην “Αστυνομική Οικογένεια”.

Ένα άλλο πρόβλημα - αγκάθι για την οικογένεια του Αστυνομικού, που επισημάνθηκε ιδιαίτερα, λόγω και της παρουσίας των απερχόμενων, αλλά και των εν δυνάμει Δημάρχων, είναι οι Παιδικοί Σταθμοί και η ανάγκη δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων και η από κοινού λειτουργία τους, είτε η χορήγηση ειδικού voucher. Η Γραμματεία Γυναικών εμμένει επίσης στη θέση της για τη χορήγηση του δικαιώματος της αναγνώρισης τέκνων στο αστυνομικό προσωπικό και τη δικαίωση των σειρών 1991-1992 που, καίτοι παλιοί ασφαλισμένοι, εγκλωβίστηκαν στο νέο ασφαλιστικό νόμο.

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis