Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:28 | 21/09/2018

Η αστυνομία δήλωσε ότι ήταν ένας άστεγος που σκότωσε έναν αστέρα παίκτη του γκολφ πανεπιστημίου της Αϊόβα το πρωί της Δευτέρας στο Ames, κάτι που δημιουργεί σίγουρα ανησυχίες για τον άστεγο πληθυσμό της Αϊόβα. Δεδομένου ότι η δολοφονία ήταν κοντά στην πανεπιστημιούπολη, η ανησυχία αυτή είναι ακόμη πιο έντονη.

Ακριβώς όπως με το στίγμα που περιβάλλει τους μετανάστες μετά το θάνατο του Mollie Tibbetts, οι ειδικοί ανησυχούν ότι μια παρόμοια κατάσταση θα δημιουργηθεί και τώρα με τους άστεγους πληθυσμούς.

"Δεν έχω πάει στο σπίτι μου για περίπου τρεις εβδομάδες, μένω στο αμάξι μου", δήλωσε η Jennifer Patel.

Ο Patel προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους στο "R" Place, ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχική ασθένεια ή που δεν έχουν σπίτι. Προσπαθεί να εργαστεί βοηθώντας όσους στερούνται ένα σπιτικό γιατί το έχει ζήσει και η ίδια.

"Πλήρωνα μισό ενοίκιο και ζούσα με κάποιον που ήταν αλκοολικός", δήλωσε η Patel. "Μείναμε στο ενοίκιο για περίπου ένα μήνα και μετά μας έδιωξαν."

Γι 'αυτό λέει ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε είναι η δολοφονία της Celia Barquin Arozamena να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί η αντίληψη ότι οι άστεγοι είναι βίαιοι. Είπε πως στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

"Μερικοί άνθρωποι φοβούνται τους αστέγους", δήλωσε η Patel.

 Οι αριθμοί όμως δίνουν μια διαφορετική εικόνα. Στην πραγματικότητα, οι άστεγοι είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα εγκλημάτων παρά να διαπράξουν οι ίδιοι ένα έγκλημα. Μια έρευνα που διεξήχθη σε 25 διαφορετικές πόλεις δείχνει ότι δεκαέξι τοις εκατό των άστεγων είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Με τις γυναίκες, μια άλλη μελέτη δείχνει ότι το πενήντα τοις εκατό των άστεγων γυναικών αναφέρουν ότι η ενδοοικογενειακή βία ήταν βασική αιτία που έμειναν άστεγες.

"Το ότι μια πράξη βίας μπορεί να διαπραχθεί από έναν άστεγο δεν σημαίνει καθόλου ότι όλοι οι άστεγοι είναι βίαιοι", δήλωσε ο αναπληρωτής λοχίας Johnson Brad Kunkel. "Η βία δεν γνωρίζει όρια, δεν καθορίζεται από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ή τίποτα άλλο".

Όπως σημειώνει η Patel, η τραγωδία δεν κάνει διακρίσεις. Όλους μπορεί να τους βρει μια μεγάλη αναποδιά, αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνουν κι εγκληματίες.

"Είχα μεγαλώσει σε περιβάλλον μεσαίας τάξης κι αν κατέληξα τελικά εγώ άστεγη ο καθένας μπορεί να μείνει άστεγος", είπε ο Patel.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis