Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:58 | 28/11/2014

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας είναι αυτονόητη υποχρέωση μου, όπως και κάθε δημόσιου λειτουργού.

Από την στιγμή που περιήλθαν σε γνώση μου καταγγελίες που αφορούσαν την Ομοσπονδία Χόκεϋ, με εντολή μου ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία και συνεχίζεται. Τα στοιχεία της θα αποσταλούν στη Δικαιοσύνη και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη διαπιστώθηκε αρμοδίως ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ειδική αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας από την ΓΓΑ, καθώς τα ενεργά της σωματεία είναι λιγότερα από τον ελάχιστο κατά νόμο προβλεπόμενο αριθμό. Γι’ αυτό και προέβην στην ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας, κατ’ εφαρμογή του νόμου, καθώς και στην απόρριψη και ανάκληση αιτημάτων αθλητών για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της ΓΓΑ, μολονότι βεβαίως τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε σ’ αυτή την υπόθεση».

Να προσθέσουμε πως με απόφαση του Γιάννη Ανδριανού την Παρασκευή, «ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ σε συνέχεια της ανάκλησης της αθλητικής αναγνώρισης 34 σωματείων μελών της τα οποία δεν είχαν αθλητική δραστηριότητα τουλάχιστον τα έτη 2012 και 2013».

tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis