Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 29/12/2015

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τις αποκαλύψεις του «Θέματος» ότι συλληφθέντες από την ΕΛ.ΑΣ. αναρχικοί και κουκουλοφόροι που διέλυσαν το κέντρο της Αθήνας βρίσκουν δωρεάν συνηγόρους υπεράσπισης με τη διαμεσολάβηση του κ. Πάνου Λάμπρου, και μάλιστα μέσα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το «ΘΕΜΑ» και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σουρέλης, στις 13 Δεκεμβρίου, αποκάλυψαν το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν με τον κ. Λάμπρου μετά τις συλλήψεις που έγιναν κατά τα επεισόδια στην επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ενώ η Αστυνομία συλλαμβάνει εκείνους που καίνε μαγαζιά και αυτοκίνητα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο κ. Λάμπρου μέσα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει την υπεράσπισή τους και φροντίζει να τους εξασφαλίσει δικηγόρους - και μάλιστα με οικονομική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισαγγελική έρευνα θα διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί ποινικά κολάσιμες πράξεις από την πλευρά του κ. Λάμπρου και, σε καταφατική περίπτωση, θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη. 



Με το στιλό στο χέρι ο δημοσιογράφος του «ΘΕΜΑτος» σχηματίζει τον αριθμό του τηλεφωνικού κέντρου των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και υποδύεται συγγενή ενός από τους συλληφθέντες μπαχαλάκηδες. Αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο συνδέει τη γραμμή με τον κ. Λάμπρου, ο οποίος βρισκόταν στα γραφεία του κόμματος. Από εκείνη τη στιγμή το μαύρο BIC παίρνει φωτιά καταγράφοντας λέξη προς λέξη τον διάλογο με τον κ. Λάμπρου αλλά και με τη δικηγόρο που εκείνος υπέδειξε.

Aκολουθεί απόσπασμα από τους επίμαχους διαλόγους του ρεπόρτερ με τον κ. Λάμπρου και τη δικηγόρο:

Δημοσιογράφος: Εχει συλληφθεί ο αδελφός μου στην προχθεσινή διαδήλωση και δεν έχω τη δυνατότητα κάποιου δικηγόρου. Τι μπορώ να κάνω;
Πάνος Λάμπρου: Εχει συλληφθεί το παιδί στα προχθεσινά;
Δημ.: Ναι, στα Εξάρχεια.
Π.Λ.: Και τι ηλικίας είναι το παιδί;
Δημ.: Δεκαπέντε ετών.
Π.Λ.: Ααα, είναι από τους ανήλικους.
Δημ.: Ναι, είναι από τους ανήλικους.
Π.Λ.: Θα σου δώσω εγώ μία δικηγόρο, σημείωσε 6972..., λέγεται Κ.Κ. Είναι δικηγόρος, εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι συντονίστρια των Δικαιωμάτων, θα της πεις ότι μίλησες με εμένα, με τον Πάνο τον Λάμπρου, θα της πεις το και το. Μην ανησυχείς, οπωσδήποτε θα βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει νομική υποστήριξη του παιδιού.
Δημ.: Είναι μικρός ο αδελφός μου και τον έπιασαν και είναι κατηγορούμενος και για εμπρησμό...
Π.Λ.: Για όλα τα καλά του Θεού που λέμε.
Δημ.: Και για εμπρησμό, είχαν και μάρτυρες.
Π.Λ.: Είναι μέσα το παιδί τώρα;
Δημ.: Ναι, είναι μέσα. Είχε πετάξει κάτι πέτρες, μία μολότοφ. Πού πήγε και έμπλεξε με αυτά; Αλλο η διαδήλωση, άλλο να πάει να σπάει και να πετάει μολότοφ.
Π.Λ.: Τώρα μην το ψάχνεις, άσ’ το. Γράψε και το κινητό το δικό μου να το έχεις: 6944... Πάρε όμως και την Κ... να μην κάνουμε το σπασμένο τηλέφωνο.
Δημ.: Σας είπα όμως ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.
Π.Λ.: Βρε παιδί μου, θα της το πεις αυτό, ότι δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα, τι θα κάνουμε με δικηγόρο. Πες «μίλησα με τον Πάνο», ξεκίνα με αυτό, ότι μιλήσαμε μαζί. Δεν υπάρχει δυνατότητα, τι κάνουμε.
Δημ.: Ξέρει, φαντάζομαι, αυτές τις υποθέσεις τις έχει χειριστεί. 
Π.Λ.: Βρε ξέρει, ξέρει, δεν σου λέω τυχαία ένα όνομα. Μπορεί να το αναλάβει η ίδια, μπορεί να σε παραπέμψει αλλού, θα το δούμε. Πάρε την Κ... και θα βρούμε άκρη. 



Αμέσως μετά υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τη δικηγόρο που συνέστησε ο κ. Λάμπρου, η οποία μάλιστα είναι συντονίστρια Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ:

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα, η κυρία Κ.Κ.;
Δικηγόρος K.K.: Μάλιστα.
Δημ.: Σας παίρνω εκ μέρους του κ. Πάνου Λάμπρου.
K.K.: Μάλιστα.
Δημ.: Συνέλαβαν προχθές τον αδελφό μου στη διαδήλωση, είναι ένα από τα ανήλικα παιδιά. Μίλησα με τον κ. Λάμπρου και μου έδωσε το κινητό σας γιατί χρειάζομαι νομική βοήθεια και μου είπε να καλέσω εσάς.
K.K.: Είπατε ότι ο αδελφός σας είναι ένας από τους ανήλικους που έχει συλληφθεί;
Δημ.: Ναι, ναι. Είναι 15 ετών, κατηγορείται για εμπρησμό, μία μολότοφ και κάτι πέτρες. Πέσαμε από τα σύννεφα οικογενειακώς, αλλά κοιτάμε τι θα γίνει με την κατάσταση γιατί και οι γονείς μου είναι άποροι κι εγώ δεν εργάζομαι. Και κάλεσα τον κ. Λάμπρου και μου είπε να καλέσω εσάς. Τι μπορεί να γίνει;
Κ.Κ.: Πότε πρόκειται να περάσει από ανακριτή; Γιατί είναι θέμα ημερών, αύριο-μεθαύριο.
Δημ.: Πήγα χθες και τον είδα και θα ξαναπάω το απόγευμα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Καταλαβαίνετε, δεν είμαι δικηγόρος, δεν τα ξέρω αυτά. Θα σας καλέσω να σας ενημερώσω.
K.K.: Κι εγώ θα προσπαθήσω να βρω κάποιον δικηγόρο να σας βοηθήσει.
Δημ.: Εγώ εξήγησα την κατάσταση στον κ. Λάμπρου. Πώς μπορεί να με βοηθήσει κάποιος δικηγόρος, θα χρειαστούν κάποια έξοδα; Αυτή την υπόθεση τη χειρίζεστε εσείς, θα τη χειριστεί κάποιος άλλος; 
K.K.: Θα βρούμε κάποιον δικηγόρο που θα τη χειριστεί χωρίς προσωπική αμοιβή.

 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis