Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 23/09/2015
Ορισμένοι είναι επιφυλακτικοί να κάνουν σεξ ελεύθερα μετά το έμφραγμα. Δεν συντρέχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες που λένε πως το σεξ είναι τόσο ασφαλές μετά το έμφραγμα όσο και το περπάτημα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουλμ στη Γερμανία παρακολούθησαν την υγεία 536 ανδρών και γυναικών που είχαν πάθει έμφραγμα.
Κατέγραψαν κάθε φυσική δραστηριότητα που έκαναν καθώς και την συσχέτιση που αυτή είχε με το πρώτο έμφραγμα και με τυχόν νέα καρδιαγγειακά συμβάντα την επόμενη 10ετία.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας» (JACC) έδειξαν πως Μόνο τέσσερις από τους ασθενείς έκαναν σεξ την ώρα πριν το έμφραγμα τους, ενώ αντιθέτως το 80% δεν είχαν κάνει σεξ τουλάχιστον τις τελευταίες 24 ώρες πριν αρρωστήσουν.
Μάλιστα, αν και μέσα στην επόμενη δεκαετία καταγράφηκαν 100 νέα εμφράγματα, εγκεφαλικά και άλλα καρδιαγγειακά επεισόδια, δεν βρέθηκε καμία συσχέτιση ανάμεσα σε αυτά και στην ανάκτηση της ερωτικής ζωής.
 
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας «βάσει των ευρημάτων μας, φαίνεται απίθανο η σεξουαλική δραστηριότητα να μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα του μυοκαρδίου» ενώ προσέθεσε χαρακτηριστικά πως ένα νέο έμφραγμα δεν είναι πιθανότερο να συμβεί απ’ ότι με το περπάτημα με γρήγορο βήμα ή με την ανάβαση μιας σκάλας.
http://www.healthview.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis