Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 09/01/2015

Όπως έγινε γνωστό πριν Να πάψουν να ονομάζονται με το διεθνώς καθιερωμένο όνομα campus οι - στα ελληνικά - Πανεπιστημιουπόλεις, και να πάρουν το... οθωμανικό όνομα ''kulliye'' ( Κουλιγιέ) θέλει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν: Είναι δε στα οθωμανικά ''kulliye'' μια ορολογία της αρχιτεκτονικής και αναφέρεται στα οθωμανικά συγκροτήματα κτηρίων (κοινωφελούς χαρακτήρα) που περιτριγυρίζουν ένα ισλαμικό τέμενος και αποτελούν μια ενιαία σύνθεση.

Από τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν - που έκανε στο Πανεπιστήμιο Yildirim Beyazit στο Πανεπιστημιακό Συγκρότημα Esenboga στην Άγκυρα - ότι τα Πανεπιστημιακά campus θα πρέπει να μετονομαστούν σε «kulliye» έχει ξεσπάσει σάλος στον αντιπολιτευόμενο Τύπο καθώς φαίνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει συγκεκριμένη στρατηγική για ισλαμοποιηση της εκπαίδευσης όχι μόνο στο περιεχόμενο και την ουσία, αλλά και στο ...περιτύλιγμα!
Ήδη εισάγεται η διδασκαλία και στα ...νηπιαγωγεία, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπαίνουν προαιρετική διδασκαλία των οθωμανικών - που είναι μια νεκρή γλώσσα στην καθημερινότητα - ενώ σπρώχνει και το να γίνουν ...πληκτρολόγια για τα οθωμανικά.
Στο πλαισιο αυτό η κυβερνηση του ΑΚΡ σταδιακά αφαιρεί από το σχολικό πρόγραμμα τα όποια «κοσμικά-δυτικά» στοιχεία και μειώνει τις ώρες διδασκαλίας των μαθηματικών... προς όφελος της διδασκαλίας των θρησκευτικών και του σουνιτικού Ισλάμ, που αναβαθμίζεται πια ως υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές... ανεξαρτήτως θρησκεύματος - για τις άλλες θρησκειες η διδασκαλία θα είναι, λέει, προαιρετική.

Ο ίδιος δε ο Ερντογάν έχει αναγγείλει ότι το υπουργείο Παιδείας και στο αρμόδιο Συμβούλιο θα διαμορφώσουν ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αναδεικνύει τη συνεισφορά των μουσουλμάνων στις παγκόσμιες τέχνες και επιστήμες- στο πλαίσιο δε αυτό ...κατάργησε τον Κολόμβο και έβαλε μουσουλμάνους να ανακαλύπτουν πρώτοι την Αμερική το 1178...Ο δε Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με καθυστερηση περίπου 3 αιώνων και βρήκε... μάλιστα ένα τζαμί να τον περιμένει σε κάποια πλαγιά σε ακτή της Κούβας...

Σχετικά πρόσφατα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, καταφέρθηκε εναντίον της λαϊκής και της δυτικής κουλτούρας, διαμαρτυρόμενος ότι στην Τουρκία ''νέοι που έχουν απομνημονεύσει τα ονόματα ξένων σταρ της ποπ μουσικής, δεν γνωρίζουν το δικό τους πολιτισμό, τον οποίοπεριφρονούν." "Μπορούν να ακούνε Μπετόβεν, αλλά πρέπει να ξέρουν επίσης τον Ιτρί και τον Ντεντέ Εφέντη'', τους Οθωμανούς Τούρκους συνθέτες τα έργα των οποίων είναι εμποτισμένα με μεσανατολίτικες επιρροές, πρόσθεσε ο κ. Ερντογαν.από λίγο τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο τυπογραφείο και στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis