Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:51 | 01/04/2018

Με στολή παραλλαγής και αυστηρό τόνο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ότι θα διευθετήσει το θέμα σε διάστημα 15 ημερών, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο Ερντογάν μάλιστα, «συνέδεσε» το θέμα των «8» με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ερντογάν, σε ομιλία του σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη μεθοριακή περιοχή Χατάι, έριξε τα βέλη του κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ANT1 στην Τουρκία, ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα με τους «8» θα το διευθετούσε σε 15 μέρες. «Πέρασαν μέρες μήνες και ακόμα να παραδοθούν οι 8 Γκιουλενιστές» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να συνδέσει το εν λόγω θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
[custom:google-ads]
Και πρόσθεσε: «Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα». Τέλος, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τρομοκράτες τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έλαβαν άσυλο από την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis