Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 15/03/2016

Για τα μέσα ελέγχου της φοροδιαφυγής συζήτησε το κουαρτέτο σε συνάντηση με τον γ.γ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γιώργο Βασιλειάδη και συμφωνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ξεσκόνισμα σε «χρόνο μηδέν» τραπεζικών καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων.   

Η πρόταση της κυβέρνησης για «εθελοντική» αποκάλυψη όσων απέκρυψαν εισοδήματα με επιβολή φόρου ύψους 35% και παροχή εκπτώσεων έως 70 και 80%  π.χ αν διατηρούσαν τα λεφτά τους ή τα επένδυαν σε ομόλογα δεν γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες αποδεκτή. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε ο έλεγχος να ολοκληρώνεται εντός εβδομάδας.

Αφήνουν περιθώριο στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέτει συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος, προκειμένου να αποκαλύψουν εθελοντικά οι ίδιοι τυχόν κρυφά εισοδήματά τους, και να αποφύγουν τα πρόστιμα μετά από έλεγχο, πληρώνοντας κανονικά όμως τους επιπλέον φόρους που προκύπτουν για κάθε έτος που αφορά την πρόσθετη δήλωση εισοδήματος.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση προωθεί την δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, από 10ετία που ισχύει σήμερα.

Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

 

 

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis