Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:31 | 18/04/2019

Μια είδηση άκρως δυσάρεστη για όσους λατρεύουν τα σουβλάκια και τα τυλιχτά έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης, καθώς το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει αυξήσεις έως κατά 15% στο αγαπημένο junk food των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη του Σωματείου Ψητοπωλών -που σύντομα, όπως λένε, θα ιδρυθεί και επίσημα- υποστήριξαν ότι πλέον δεν μπορούν να απορροφήσουν την αύξηση του 30% στο κόστος των κρεάτων και θα μοιραστούν, μερικώς, τη «χασούρα» με τον καταναλωτή.

Κοντά στα 3 ευρώ το τυλιχτό

Ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι, αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σε ένα περιβάλλον που η φορολογία είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Εχουμε μία αύξηση στην τιμή στο κρέας από την 1η Μαρτίου κατά 30%».

[custom:google-ads]

Αυξήσεις για να παραμείνει ποιοτικό το σουβλάκι

Ο κ. Πολύζος προσέθεσε ότι ο καταναλωτής δεν θα στεναχωρηθεί από την αύξηση στο σουβλάκι και στο τυλιχτό.

«Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα, γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την 1η Μαΐου τα… δυσάρεστα

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιοκτήτη, το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ενα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει», συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, απουσία συλλογικού οργάνου, δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του κλάδου για τις τιμές στα σουβλάκια.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis